Search by category:
Egyéb kategória

Kétmillió eurós segítség a kluboknak

Kétmillió eurós segítség a kluboknak
Lencsés Zoltán
2020. 10. 14., sze – 18:11

2020. október 14., szerda – 19:22
sport
Friss ikon
Off

Törzs

A kormány emellett dolgozik a rendszerszintű megoldáson is, amely az egyesületek bevételkiesését lenne hivatott enyhíteni. „Gyors segítséget akarunk nyújtani a leginkább rászoruló kluboknak. Keressük a módját, hogyan csökkentsük a veszteségeiket. Intenzíven dolgozunk a problémán, de a kluboknak eltérőek a kiadásaik, így a káruk sem azonos. Ha egységes rendszert akarunk felállítani, először alaposan fel kell térképeznünk a helyzetet – nyilatkozta Jana Kiššová, Richard Sulík gazdasági miniszter tanácsadója.

Büdi Anett, a jégkorong Tipos Extraligát irányító APHK igazgatója üdvözölte a támogatást, ugyanakkor jelezte, további tárgyalásokra van szükség, mivel a kluboknak már márciustól nagy kieséseik vannak a sportrendezvényeket is érintő tiltó rendelkezések miatt.

Mától visszavonásig öt csapatsportág (futball, jégkorong, kosárlabda, kézilabda, röplabda) élvonalbeli mérkőzéseit kivéve tilos az országban sporteseményeket rendezni. Mindez azt jelenti, hogy például hétvégén a nagyjából 12 ezer regisztrált sportolóból legfeljebb ezren lépnek majd pályára, jegyezte meg Ivan Husár, sportért felelős oktatási államtitkár.

Az azonban továbbra sem tisztázott, mi a helyzet a többi sportág esetében, meg lehet-e tartani legalább az edzéseket. Néhány esemény szervezői pedig abban bíznak, kivételt kaphatnak. Például az olimpiai bajnok gyalogló Matej Tóthnak az október 24-én tartandó, hagyományos gyűgyi verseny lenne az egyik utolsó esélye, hogy kvótát szerezzen Tokióba.

Bevezető

Kétmillió eurós gyorssegélyt kaphatnak a szlovákiai sportklubok a koronavírus-járvány okozta károk kompenzálásaként. Ennek az összegnek a kifizetését az a képviselői indítvány tenné lehetővé, amelyet kormánypárti politikusok terveznek benyújtani a parlamentben a sportról és sportalapról szóló törvényhez.
 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment