Search by category:
Egyéb kategória

Sulík csak a járványgócokban záratná be az éttermeket

Sulík csak a járványgócokban záratná be az éttermeket
Macsicza Mark
2020. 10. 14., sze – 15:41

2020. október 14., szerda – 15:45
sulik
Friss ikon
Off

Törzs

Erősen kétlem, vajon helyes-e, hogy a tiszti főorvos kezében ekkora hatalom összpontosul. Az ország helyzetéért a kormány tartozik felelősséggel

– mondta Sulík. Úgy véli, az egyes szolgáltató egységek bezárásáról szóló döntéseket a kormánynak is jóvá kellene hagynia. Azt is szorgalmazza, hogy ez ilyen döntések meghozatala előtt üljön össze a koalíciós tanács.

A miniszter szerint az államnak minden vállalkozásokat korlátozó intézkedés után kártérítést kellene fizetnie, az óvintézkedéseknek pedig csak a járványgócokra kellene kiterjedniük.

Nincs értelme bezárni az éttermeket Poltáron (Poltár), ahol az elmúlt időszakban csak egy fertőzött volt

– tette hozzá Sulík. Megjegyezte, hogy nincs egy bevált, egységes recept, mert minden országban eltérőek a körülmények. Az egyes óvintézkedéseket tehát az aktuális helyzethez kell igazítani.

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő bevallása szerint azt várta, hogy Sulík a kormányülésen két dolgot fog javasolni: egyrészt hogy csak ott zárják be a szolgáltató egységeket, ahol a legsúlyosabb a helyzet, másrészt hogy szüntessék meg az ingyenes vonatozást. Végül ez nem történt meg.

Richard késett, és még az ülés vége előtt elment, amíg pedig jelen volt, egyetlen szót sem szólt

– mondta a kormányfő. Hozzáfűzte: Sulík kijelentései miatt, illetve azért, mert nyíltan kifejezte egyet nem értését a járványellenes óvintézkedések bevezetésével, a legkisebb oka sincs arra, hogy szívességeket tegyen az SaS-nek vagy a képviselőinek.

Bevezető
Pozsony |

Az éttermek, mozik, színházak és edzőtermek országos bezárása gazdasági szempontból rendkívül káros, és csődbe vihet több száz, sőt akár több ezer vállalkozót is. Ezt a szerdai kormányülés után jelentette ki Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter, aki szerint csak a járványgócokban kellene bezárni a felsoroltakat. A tárcavezető úgy véli, az ilyen óvintézkedésekről nem egyedül a tiszti főorvos jogosult dönteni.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment