Search by category:
Egyéb kategória

1659 euróig terjedő bírságot szabhatnak ki arra, aki nem visel szájmaszkot

1659 euróig terjedő bírságot szabhatnak ki arra, aki nem visel szájmaszkot
Mészáros Richárd
2020. 10. 15., cs – 17:47

2020. október 15., csütörtök – 18:00
koronavírus
Friss ikon
Off

Törzs

Az ellenőrzéseket az illetékes regionális közegészségügyi hivatal végzi, a szankciókat is a hivatal szabja ki. A szabályok betartását a rendőrség is ellenőrzi. Marek Eliáš, a Közegészségügyi Hivatal kommunikációs munkatársa megjegyezte, nem a bírság kiszabása a cél.

„A regionális hivatalok azt az utasítást kapták, hogy a helyzetnek megfelelő, arányos büntetést szabjanak ki, vagyis a bírság összegének meghatározásakor vegyék figyelembe a szabálysértés súlyosságát és esetleges következményeit”

– mondta Eliáš.

Az egyre romló járványügyi helyzet miatt csütörtök óta szigorították a járványellenes intézkedéseket. Minden strand, aquapark, wellnessközpont, fitneszterem és színház, koncertterem és mozi bezárt. Tilos olyan sport-, kulturális és más rendezvényeket szervezni, ahol hatnál több ember tartózkodik egyszerre.

Bevezető
Pozsony |

Aki nem tartja be a karantént, vagy nem hordja a szájmaszkot, arra 1659 euró pénzbírságot szabhat ki a regionális közegészségügyi hivatal. A rendőrség 1000 euróig terjedő helyszíni bírságot szabhat ki. A tömegrendezvények szervezésére vonatkozó tilalom megsértéséért 20 ezer eurós pénzbírság szabható ki. Az intézkedéseket a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) vezette be a koronavírus-járvány lassítása céljából.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment