Search by category:
Egyéb kategória

A kisebbségi kultúra is részesedik a rendkívüli segélycsomagból

A kisebbségi kultúra is részesedik a rendkívüli segélycsomagból
Mészáros Richárd
2020. 10. 15., cs – 16:45

2020. október 15., csütörtök – 17:00
Kisebbségi Kulturális Alap
Friss ikon
Off

Törzs

Zuzana Viciaňová, a kulturális minisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint a rendkívüli felhívásra professzionális művészek jelentkezését várják. A pályázatok benyújtásának határideje 2020. november 2. A támogatás formája ösztöndíj lesz, melyet legfeljebb öt hónapra lehet igényelni. Az ösztöndíj színházi, táncos, zenei előadások, illetve képzőművészeti vagy audiovizuális alkotások megvalósítására fordítható.

A támogatást mind a 13 Szlovákiában élő kisebbség (bolgár, cseh, horvát, magyar, morva, német, lengyel, orosz, roma, ruszin, szerb, ukrán, zsidó) tagjai igényelhetik. A kulturális alap olyan audiovizuális művek létrejöttét is támogatja, amelyek erősítik az interkulturális dialógust és a kölcsönös megértést, valamint elősegítik a kisebbségi nyelvek és kultúrák iránti toleranciát.

A rendkívüli felhívásról ide kattintva található részletes tájékoztatás.

Bevezető
Pozsony |

A Szlovák Kulturális Minisztérium által bejelentett, 10,7 millió eurós rendkívüli segélycsomag egy részéből a kisebbségi kulturális projekteket fogják támogatni. Csütörtökön rendkívüli pályázati felhívást tett közzé a Kisebbségi Kulturális Alap, mely szerint 2020 végéig 475 000 eurót osztanak szét a kisebbségi kulturális élet szereplői között.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment