Search by category:
Egyéb kategória

Nem kötelező beutalót kérni a körzeti orvostól, ha szakorvoshoz megyünk

Nem kötelező beutalót kérni a körzeti orvostól, ha szakorvoshoz megyünk
Mészáros Richárd
2020. 10. 15., cs – 15:49

2020. október 15., csütörtök – 16:00
orvosi váróterem
Friss ikon
Off

Törzs

„Ha kevesebben mennek a körzeti orvoshoz, azzal remélhetőleg a vírus terjedése is lassul. Ügyfeleinknek mostantól nem kell beutalóért sorakozniuk a háziorvosnál, a biztosító enélkül is fedezi a szakorvosi vizsgálat költségeit” – tájékoztatott Matej Neumann, az Általános Egészségbiztosító szóvivője.

Matej Štepianský, a Dôvera magánbiztosító PR-munkatársa elmondta, mint a járvány első hulláma idején, október 1-jei hatállyal újra lehetővé teszik a beutaló nélküli szakorvosi vizsgálatot.

Az Union egészségbiztosító is bevezette az intézkedést. „Akinek szakorvosi vizsgálatra van szüksége, az egyenesen a szakorvosi rendelőbe mehet, vagy telefonon kérhet időpontot. Beutalóra nincs szükség” – közölte Beáta Dupaľová Ksenzsighová, a biztosító szóvivője.

Bevezető
Pozsony |

Sem az Általános Egészségbiztosító (Všeobecná zdravotná poisťovňa – VšZP), sem a Dôvera, sem az Union egészségbiztosító nem követeli meg az ügyfeleitől, hogy beutalót kérjenek, ha szakorvoshoz kell menniük. Az intézkedést a járványügyi helyzet romlása miatt vezették be.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment