Search by category:
Egyéb kategória

Zajlik a kivéreztetés az SZFE épületeiben

Zajlik a kivéreztetés az SZFE épületeiben
Juhász Katalin
2020. 10. 15., cs – 17:20

2020. október 15., csütörtök – 19:15
dd
Friss ikon
Off

Törzs

Ma délelőtt a hallgatók azt vették észre, hogy a gondnokok elzárták előlük az Ódry Színpadot, azt a termet, ahol eddig a fórumaikat tartották. A bent tárolt holmijaikat kipakolták. A kulcsok az üzemeltetéshez kerültek, de hogy biztos ne tudjanak visszajutni, a zárakat is lecserélték. 

Az Ódry Színpadot korábban soha nem zárták, a hallgatók nem is tudtak róla, hogy van hozzá kulcs, így oda nem tudnak visszamenni, pedig ott egyszerre 70-en is össze tudtak gyűlni úgy, hogy ne legyenek túl zsúfoltan. Emellett az internetmegvonáson is szigorítottak: a Vas utcai épületben leszerelték a portról a hálózati kábelt, így ott már nem tudnak fellépni a hálózatra. A wifi a Szentkirályi utcai épületben továbbra sem elérhető, de ott legalább a vezetékes internet működik. A fegyelmező szándékú lépések ellenére az épületfoglalók nem adják fel a tiltakozást, például már vannak hősugárzóik arra az esetre, ha a fűtést kapcsolnák ki. 

Szolidaritást vállalnak velük az ELTE Bölcsészettudományi Karának oktatói is. Nyilatkozatukban ez áll: „Küzdelmüket az egyetemi oktatás, a gondolkodás és a művészi alkotás szabadságának védelmében vívják, tehát a Magyarország Alaptörvényében garantált jogok érvényesítése a céljuk. Ellenállásukat a szabadságukat és autonómiájukat korlátozó intézkedésekkel szemben messzemenően jogosnak tartjuk, támogatjuk, és erre buzdítunk minden polgárt, akinek fontos az egyetem autonómiája és az alkotás szabadsága.”

Bevezető
Budapest |

Szarka Gábor kancellár szerdán beszélt arról, hogy az internet lekapcsolásánál messzebb is kész elmenni, hogy felszámolja a hallgatói ellenállást a Színház- és Filmművészeti Egyetemem (SZFE).

Település / hely
Budapest

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment