Search by category:
Egyéb kategória

Érsekújvárnál ma tetőzik a Nyitra folyó

Érsekújvárnál ma tetőzik a Nyitra folyó
Száz Ildikó
2020. 10. 16., p – 11:20

2020. október 16., péntek – 13:48
Érsekújvár
Friss ikon
Off

Törzs

A járási székhelyen, a Nyitra folyó alsó szakaszán szerdán reggel 346 centiméter volt a víz szintje, csütörtökön déltájban elérte az 537 centimétert, és pénteken 10.45-kor 645 centimétert mértek a hidrometeorológiai intézet szakemberei.

Érsekújvár, áradás

Ekkor tetőzött a folyó, az előrejelzések szerint a délutáni órákban lassan apadni kezd. A Berek parkerdőhöz közeli kiskertek tulajdonosai is kilátogattak a töltésre, az egyik asszony elmondta, kiadós esőzések idején mindig számolniuk kell azzal, hogy az ártéri területeket beborítja a víz és nem jutnak be a portáikra.

Érsekújvár, árvíz

Az egyik idős kertész arra is emlékezett, hogy horgászcsónakon közelítette meg a kertjét egy korábbi áradás során, így mentett meg több láda káposztát. A szomszédai már az előző napokban elvitték a közeli réten tartott lovakat, volt, aki nyulakat szállította biztonságosabb helyre. A méhészek az egyik parcellán hagyták a kaptárakat, de azokat magasabb állványokra helyezték.

Érsekújvár, árvíz

A Nyitra folyó kilépett a medréből a város határában, a tetőző folyó péntekre elérte a harmadfokú árvízszintet.

Bevezető
Érsekújvár |

Érsekújvárban ma többen is figyelemmel követték a Nyitra folyó vízállását a partról, a Kaufland bevásárlóközponthoz közeli hídnál, amelynek már az alját mosta a víz.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment