Search by category:
Egyéb kategória

Felújítanák az iskolai étkezdéket

Felújítanák az iskolai étkezdéket
Mészáros Richárd
2020. 10. 16., p – 23:27

2020. október 17., szombat – 08:30
iskolai étkezde
Friss ikon
Off

Törzs

„Ezzel szeretnénk megkönnyíteni a szakácsok és a szakácsnők munkáját, akiknek nagyon rövid idő alatt kell több száz ebédet megfőzniük” – jelentette ki Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter.

A támogatást az étkezdék üzemeltetői kérvényezhetik, a pontos feltételeket a jövő héten teszi közzé a minisztérium. Gröhling azt reméli, hogy legkésőbb év végére sikerül szétosztani a pénzt az étkezdék között.

A tárcavezető hozzátette, jelenleg azon dolgoznak, hogy a szakácsokat ne csak jobb felszereléssel, hanem pénzügyi segítséggel is megajándékozhassák, erről azonban még nem árult el részleteket. Gröhling továbbá az iskolákon belüli egészséges étkezésre is szeretné felhívni a figyelmet, ennek részleteiről szintén a jövő héten tájékoztat majd.

Bevezető
Pozsony |

Az oktatásügyi minisztérium 750 ezer eurót különít el az iskolai étkezdék felújítására és fejlesztésére. Az egyes ebédlők 3000 és 5000 euró közötti támogatásra számíthatnak, melyet elsősorban mosogatógépek, hűtőládák és egyéb konyhai berendezések megvásárlására fordíthatnak.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment