Search by category:
Egyéb kategória

Kamocsánál és Szímőnél tovább árad a Vág folyó

Kamocsánál és Szímőnél tovább árad a Vág folyó
Száz Ildikó
2020. 10. 16., p – 14:38

2020. október 16., péntek – 15:54
Oázis kemping
Friss ikon
Off

Törzs
Szímő

Szímői látogatásunkkor éppen déli terepszemlét tartott a Vág parti töltésen Bób János, a község polgármestere, aki folyamatosan kapcsolatban a vízgazdálkodási szakemberekkel.

Bób János, Szímő

A folyó kiömlött az árterekre, de a lakosokat nem veszélyezteti az elsőfokú árvízszint. Bób János elmondta, amikor a víz már a töltés alját is eléri, gondot okozhat a megemelkedett talajvíz szint, amely elöntheti a kertek alját és a pincéket. Az utóbbi években sokat tettek a községben annak érdekében, hogy megtisztítsák a vízelvezető árkokat, és ahol szükséges, mélyítsék azokat. Kamocsán az Oázis kempinget teljesen elöntötte a Vág folyó péntek délre. A töltésen találkoztunk Thor Tamással, az ismert érsekújvári fotóművésszel, aki már nem tudott száraz lábbal lejutni a hétvégi házukba, mert csak most sikerült hazautaznia Bécsből.

Kamocsa

Többen is parkoltak személygépkocsijukkal az Oázis kemping töltése mögötti szántóföldön, ahonnan valószínűleg gumicsizmában, vagy horgászcsónakon jutottak be a hétvégi házukhoz.

Bevezető
Kamocsa/Színő |

A Vág menti, érsekújvári járásbeli Szímőn és Kamocsán péntekre emelkedett a folyó szintje, és kiterjedt a közeli ártéri erdőkre.

Címkék

Település / hely
Kamocsa/Színő

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment