Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová szerint a legfontosabb téma az egészségügyi intézmények állapota

Čaputová szerint a legfontosabb téma az egészségügyi intézmények állapota
Mészáros Richárd
2020. 10. 19., h – 17:19

2020. október 19., hétfő – 17:30
Zuzana Čaputová
Friss ikon
Off

Törzs

Čaputová elmondta: első kézből akar információkat szerezni arról, hogyan tudnak megbirkózni a kórházak az aktuális helyzettel. „Sokat beszélünk a csehországi fejleményekről, arról, hogy közelítünk ehhez az állapothoz. Sőt, egyre gyorsabban. Ez azt jelenti, hogy az előrejelzések szerint két-három hét múlva a kórházainkban kezelt páciensek száma a több ezret is meghaladhatja. Ezért fontos, hogy milyen állapotban vannak a kórházaink és az egészségügyi alkalmazottak” – fejtette ki.

Čaputová szerint a turócszentmártoni kórházban egyelőre el tudják látni a pácienseket, de más intézményekhez hasonlóan számolniuk kell azzal, hogy a COVID-19 nem fogja elkerülni az orvosokat és más egészségügyi alkalmazottakat sem. Egyben felhívta a figyelmet, hogy Szlovákiában az összlakosságra jutó nővérek aránya feleakkora, mint például Németországban.

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová államfő szerint a következő napok és hetek legfontosabb témája az egészségügyi intézmények állapota lesz – jelentette ki hétfőn, miután ellátogatott a turócszentmártoni egyetemi kórházba.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment