Search by category:
Egyéb kategória

Jövőre több városban is olcsóbb lehet a távfűtés

Jövőre több városban is olcsóbb lehet a távfűtés
Molnár Iván
2020. 10. 19., h – 17:53

2020. október 20., kedd – 15:20
Richard Sulík
Friss ikon
Off

Törzs

Az árcsökkenésre azok számíthatnak, akiknek a távhőszolgáltatójuk az állami MH Manažment tulajdonában levő MH Hőszolgáltató Holdingba tartozó hat hőszolgáltató egyike. Az ország vezető hőszolgáltatóiról van szó, amelyek Pozsonyban, Kassán, Nagyszombatban, Zsolnán, Zólyomban és Turócszentmártonban együttesen 320 ezer háztartás fűtését látják el. „Az árcsökkentés oka, hogy jövőre a fűtéshez használt gáz esetében 33, a szén esetében 17%-kal csökkennek a költségeink. A fűtőanyaggal kapcsolatos költségeken együttesen 15,7 millió eurót takaríthatunk meg” – mondta Ľuboš Lopatka, az MH Manažment első embere.

A legnagyobb árcsökkenésre a Pozsonyi Távhőszolgáltató (Bratislavská teplárenská) ügyfelei számíthatnak. A fővárosi háztartások több mint felét kiszolgáló társaságnál jövőre 10 százalékkal csökken a távfűtés díjszabása.

„Egy átlagos nagyságú panellakásban élő család ezzel jövőre éves szinten nagyjából 55 eurót takaríthat meg”

– mondta el Lopatka. Zsolnán 4, Kassán, 1,7, Turócszentmártonban 0,6, Nagyszombaton 0,4 százalékkal csökken a távfűtés ára. Egyedül Zólyom esetében jeleznek nagyjából 3 százalékos drágulást.

Bevezető
Pozsony |

A nagyvárosokban élők egy részének 2021-től csökkennek a távfűtéssel kapcsolatos költségei – jelentette be Richard Sulík gazdasági miniszter.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment