Search by category:
Egyéb kategória

A koalíció egyöntetűen támogatja az önkéntes alapú országos tesztelést

A koalíció egyöntetűen támogatja az önkéntes alapú országos tesztelést
Mészáros Richárd
2020. 10. 20., k – 17:40

2020. október 20., kedd – 17:45
kormánykoalíció
Friss ikon
Off

Törzs

„Úgy vélem, hogy részletes és kielégítő választ adtunk az elnök asszony minden kérdésére” – mondta Matovič, aki szerint a tárgyalás nagyon jól sikerült.

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter cáfolta a bírálatokat, melyek szerint a tárca vagy a kormány nem kommunikál a polgármesterekkel. „Sok dezinformációt láttam a közösségi hálókon arról, hogy az önkormányzatokra hárítjuk a felelősséget. Ez nem igaz” – hangsúlyozta. Hozzátette: a fertőtlenítőszereket is a hadsereg tagjai fogják biztosítani. Az akciót segítő önkormányzati alkalmazottak napi 50 euró jutalomban fognak részesülni.

A miniszterelnök cáfolta azt a híresztelést is, hogy az országos tesztelés az önkéntesek hiánya miatt fog zátonyra futni. „Minden mintavételi helyen biztosított lesz a nyolctagú személyzet. Ha önkéntesek is csatlakoznak hozzájuk, az klassz, de nem rajtuk fog múlni” – fűzte hozzá.

Igor Matovič

Tíznapos karantén várhat azokra, akik nem vesznek részt az országos tesztelésen

Pozsony |

Nagy valószínűséggel önkéntes alapon működik majd az országos tesztelésen való részvétel. Arra, aki nem tud felmutatni negatív koronavírustesztet, tíznapos karantén vár majd – jelentette ki Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő kedden.

Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügy-miniszter elmondta: eddig 2600 egészségügyi dolgozó, medikus és beteggondozást tanuló diák jelentkezett a tárca felhívására. „Bízom benne, hogy ez a szám még emelkedni fog” – tette hozzá.

A kormány vasárnap bízta meg a hadsereget a lakosság országos koronavírus-tesztelésének előkészítésével és az akció lebonyolításával. A fegyveres erők mintegy 8000 tagját fogják kivezényelni a munka elvégzésére. Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter közölte: az összes bevethető katona, rendőr és tűzoltó részt vesz a „Közös felelősség” (Spoločná zodpovednosť) fedőnevű akcióban.

A védelmi tárca külön weboldalt fog indítani, amelyen minden teszteléssel kapcsolatos információ elérhető lesz. Az önkéntesek itt találják majd meg a szükséges űrlapokat is.

Bevezető
Pozsony |

A koalíció egyöntetűen támogatja az önkéntes alapú országos tesztelést, ahogy azt a javaslatot is, hogy aki nem vesz részt rajta, vonuljon tíznapos karanténba – jelentette ki Igor Matovič (OĽANO) kormányfő az SZK Biztonsági Tanácsának keddi ülése után. Hozzátette: minderről tájékoztatták az ülésen résztvevő Zuzana Čaputová államfőt is.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment