Search by category:
Egyéb kategória

Tarkovič lett Hapal utódja

Tarkovič lett Hapal utódja
Lencsés Zoltán
2020. 10. 20., k – 16:06

2020. október 20., kedd – 16:15
tarkovic
Friss ikon
Off

Törzs

A 47 éves Tarkovič korábban dolgozott már a szlovák válogatottnál: 2013-tól 2019 januárjáig id. Ján Kozák szövetségi kapitány asszisztenseként tevékenykedett, ezután pedig a Szlovák Labdarúgó-szövetség sportigazgatója lett.

Tarkovič megbízott kapitányként 2018 októberében, egy Svédország elleni 1:1-re végződött barátságos mérkőzésen már irányította a szlovák válogatottat. „Számunkra rendkívül fontos volt, hogy olyan ember érkezzen a csapathoz, aki ismeri a válogatottatˮ – árulta el a döntés okát Ján Kováčik, a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke.

Nagy megtiszteltetés a nemzeti csapatot irányítani, ez minden edző álma, és ez nem csak üres frázis vagy klisé. Tisztában vagyok vele, hogy mekkora felelősség hárul rám a novemberi mérkőzéseken. A becsületesség, a jó csapatszellem és a kölcsönös tisztelet lesznek azok a dolgok, amikre építeni fogok. Ha ezek teljesülnek, sikeresek lehetünkˮ – árulta el Tarkovič a szövetség honlapjának.

Az új kapitány megbizatása november végéig szól, tehát három mérkőzésen irányítja majd a szlovák nemzeti csapatot: a szlovákok előbb november 12-én Belfastban, az északírekkel csapnak össze az Európa-bajnoki részvételért, majd két Nemzetek Ligája-meccset játszanak: előbb Nagyszombatban a skótok, majd Pilzenben a csehek ellen.

Ján Kováčik elismerte, nem kizárt, hogy tárgyalni fognak Tarkovičcsal a hosszabbításról, a tréner további sorsa valószínűleg az északírek elleni mérkőzés kimenetele alapján dől majd el.

Tarkovič két asszisztense két korábbi szlovák válogatott labdarúgó, Marek Mintál és Samuel Slovák lesz. „Krízishelyzetben veszem át a csapatot, fontos, hogy a válogatottnál dolgozók kellő tapasztalattal rendelkezzenek. Mintál és Slovák sikeres játékosok komoly tapasztalattal, nem véletlenül választottam őket. A személyiségük és a szaktudásuk egyaránt sokat jelenthet a válogatott számáraˮ – mondta Tarkovič a segítőiről.

Tarkovič klubszinten Kassán, Eperjesen és Zsolnán edzősködött, de kipróbálta magát az Egyesült Arab Emírségekben is, ahol két évig az élvonalbeli Baniyasnél dolgozott asszisztensként.

Bevezető

Štefan Tarkovičot nevezték ki a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának. A múlt héten menesztett Pavel Hapal helyére érkező szakember megbízatása egyelőre november 31-ig szól.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment