Search by category:
Egyéb kategória

A külföldön élőknek nem ajánlott hazautazni az országos tesztelésre

A külföldön élőknek nem ajánlott hazautazni az országos tesztelésre
Mészáros Richárd
2020. 10. 22., cs – 08:47

2020. október 22., csütörtök – 09:24
koronavírus
Friss ikon
Off

Törzs

A tárca figyelmeztetett, hogy a külföldről Szlovákiába lépő személyekre különböző szabályok vonatkoznak attól függően, hogy biztonságos vagy kevésbé biztonságos országból érkeztek-e. Az október 1-től hatályos feltételek megtalálhatók a korona.gov.sk weboldalon.

Október 30. és november 1., valamint november 6. és 8. között kerül sor Szlovákia lakosságának országos koronavírus-tesztelésére. A szűrővizsgálatokat 8:00 és 12:00, illetve 13:00 és 20:00 között fogják végezni. A tesztelés önkéntes alapú lesz, 10 éves kortól bárki részt vehet rajta. Igor Matovič kormányfő ugyanakkor kilátásba helyezte, hogy kötelezően karanténba kell vonulniuk azoknak, akik ignorálják az országos tesztelést. Lesznek kivételek is. Zuzana Čaputová államfő az önkéntes alapú tesztelést támogatja. Úgy véli, hogy ha a távolmaradásért büntetés jár, akkor nem beszélhetünk önkéntességről.

A lakosok kiválaszthatják majd a nekik tetsző mintavételi helyet, a szűrővizsgálat az állandó lakóhelyen kívül is abszolválható. A helyiségeket fertőtleníteni fogják, a rendre a rendőrség és a katonaság fog felügyelni. A szűrővizsgálatokat egészségügyi szakemberek fogják végezni, akiket előre le fognak tesztelni. A mintákat biztonságosan fogják likvidálni.

Péntektől vasárnapig próbatesztelésre kerül sor a Námesztói, a Turdossini, az Alsókubini és a Bártfai járásban.

Bevezető
Pozsony |

A külföldön élő szlovákiaiaknak nem ajánlott hazautazni az országos tesztelés végett – tájékoztatott a védelmi minisztérium a weboldalán.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment