Search by category:
Egyéb kategória

Csaknem hárommillió antigénteszt érkezett Szlovákiába

Csaknem hárommillió antigénteszt érkezett Szlovákiába
Mészáros Richárd
2020. 10. 22., cs – 10:58

2020. október 22., csütörtök – 11:14
antigénteszt
Friss ikon
Off

Törzs

A rakományt a Szlovák Fegyveres Erők tagjai szállítják ki és osztják szét a regionális parancsnokságok között. Innen a felszerelés közvetlenül az árvai és a bártfai mintavételi helyekre kerül. A katonák az önkormányzatokkal együttműködve folytatják a felkészülést a hétvégi próbatesztelésre – tájékoztatott Martina Kovaľ Kakaščíková, a védelmi minisztérium szóvivője csütörtökön.

10
Leírás

TASR-felvétel.

A szóvivő elmondása szerint a hivatásos katonák reggel óta összesen 187 200 tesztkészletet, 40 800 arcmaszkot, 14 096 légzésvédő maszkot, 467 900 egyszer használatos kesztyűt és sebészeti kesztyűt, 16 850 overallt, 2350 arcvédő pajzsot és védőszemüveget, 7045 cipőhuzatot, 7050 védősapkát és kámzsát, valamint 710 orvosi vesetálat vettek át.

A tárca az országos teszteléssel kapcsolatban felhívta a figyelmet, hogy továbbra is várja az önkéntesek – egészségügyi dolgozók és mások – jelentkezését. Az érdeklődőknek egy a www.korona.gov.sk weboldalon található kérdőívet kell kitölteniük. Az országos teszteléssel kapcsolatos aktuális információk a védelmi minisztérium honlapján (www.mosr.sk) érhetők el.

Bevezető
Pozsony |

Csütörtök reggel landolt a pozsonyi repülőtéren az az Antonov An-124 Ruslan típusú teherszállító repülőgép, amely csaknem hárommillió antigén tesztet és más egészségügyi felszerelést hozott Szlovákiába. A tesztekre és a védőfelszerelésre az országos tesztelés miatt van szükség.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment