Search by category:
Egyéb kategória

Tömeges tesztelés: a nagyvállalatok önállóan is tesztelhetnek

Tömeges tesztelés: a nagyvállalatok önállóan is tesztelhetnek
Mészáros Richárd
2020. 10. 22., cs – 08:35

2020. október 22., csütörtök – 08:45
koronavírus
Friss ikon
Off

Törzs

„Azok a cégek és a vállalatok, amelyek élni akarnak ezzel a lehetőséggel, egy kérdőív kitöltésével regisztrálhatnak majd, amely az országos teszteléshez készített weboldalon lesz elérhető” – közölte a szóvivő. Önállóan bonyolíthatják le a tesztelést a rendelőintézetek és a laboratóriumok is, de nekik is továbbítaniuk kell az eredményeket a központba.

Október 30. és november 1., illetve november 6. és 8. között kerül sor Szlovákia lakosságának országos koronavírus-tesztelésére. A szűrővizsgálatokat 8:00 és 12:00, illetve 13:00 és 20:00 között fogják végezni. A tesztelés önkéntes alapú lesz, 10 éves kortól bárki részt vehet rajta.

A lakosok kiválaszthatják a nekik tetsző mintavételi helyet, a szűrővizsgálat az állandó lakóhelyen kívül is abszolválható. A helyiségeket fertőtleníteni fogják, a rendre a rendőrség és a katonaság fog felügyelni. A szűrővizsgálatokat egészségügyi szakemberek fogják végezni, akiket előre le fognak tesztelni. A mintákat biztonságosan fogják likvidálni.

Péntektől vasárnapig próbatesztelésre kerül sor a Námesztói, a Turdossini, az Alsókubini és a Bártfai járásban.

Bevezető
Pozsony |

Azok a cégek és vállalatok, amelyek több mint 5000 dolgozót alkalmaznak, önállóan, az országos tesztelésen kívül is letesztelhetik a személyzetet. Az antigén teszteket a védelmi tárca fogja biztosítani számukra. A cégeknek továbbítaniuk kell a tesztelés eredményeit az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjába (NCZI) – tájékoztatott Martina Kovaľ Kakaščíková, a védelmi minisztérium szóvivője.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment