Search by category:
Egyéb kategória

Lemondásra szólította fel Kováčikot a Különleges Ügyészi Hivatal húsz ügyésze

Lemondásra szólította fel Kováčikot a Különleges Ügyészi Hivatal húsz ügyésze
Macsicza Mark
2020. 10. 23., p – 16:18

2020. október 23., péntek – 16:23
kováčik
Friss ikon
Off

Törzs

A húsz ügyész felszólította Dušan K. különleges ügyészt, hogy a bűncselekmények elkövetésének gyanú miatt azonnal mondjon tisztségéről. A Különleges Ügyészi Hivatalban 29 ügyész és különleges ügyész dolgozik.

A felhívást a sajtóból is ismert ügyészek, valamint Maroš Žilinka, Ján Šanta, Tomáš Honz és Ján Hrivnák főügyész- jelölt írta alá. Az aláírók között vannak olyan ismert ügyészek is, mint Izsák Attila, Oliver Janíček, Bohdan Čelovský, Vasil Špirko, Peter Kysel és Vladimír Turan.

Viera Kováčiková, a főügyész első helyettese október 22-én ideiglenesen felfüggesztette tisztségéből Dušan K. különleges ügyészt. A döntésről pénteken tájékoztatta a TASR hírügynökséget Jana Tökölyová, a Különleges Ügyészi Hivatal szóvivője.

Arról egyelőre nincs döntés, hogy a Különleges Ügyészi Hivatal felügyelő ügyésze indítványozza-e Dušana K. őrizetbe vételét a bazini Speciális Büntetőbíróságon (ŠTS).

Bevezető

A Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) húsz ügyésze felszólította Dušan K.-t, hogy haladéktalanul mondjon le különleges ügyészi posztjáról – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Vladimír Kuruc, a Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment