Search by category:
Egyéb kategória

Storck: Otthon akarjuk tartani a három pontot a Slovan ellen

Storck: Otthon akarjuk tartani a három pontot a Slovan ellen
Mészáros György
2020. 10. 23., p – 18:30

2020. október 25., vasárnap – 15:30
Marko Divkovic
Friss ikon
Off

Törzs

A DAC szerdán a hivatalos honlapján tudatta a szurkolókkal, hogy a bérletesei számára díjmenetesen biztosít Covid-19 antigéntesztet, és akik negatív mintát produkálnak, ott lehetnek a vasárnapi mérkőzésen. Csütörtökön aztán, még azelőtt, hogy a kormány a járványügyi bizottság ülése után kihirdette volna a kijárási tilalmat, a Regionális Közegészségügyi Hivatal megtiltotta a tesztelést, ezt maga Világi Oszkár, a dunaszerdahelyi klub tulajdonosa jelentette be a péntek délelőtti online sajtótájékoztatón. 

„Árván órákat állnak sorokban az emberek a tesztelésre várva, akikre katonák felügyelnek. De nálunk megtiltották, hogy teszteljünk, holott nem a kormány pénzéből, hanem saját erőforrásból, lehetséges, hogy profibb módon oldottuk volna meg. A vasárnapi lehetett volna egy iránymutató a jövőre nézve, a kormány számára is. A helybéli emberek segítségére is lehettünk volna azzal, hogy ingyen leteszteljük őket. Sajnálom, hogy két napon keresztül hamis reménnyel kecsegtettük a szurkolóinkat, hogy ha csak 90 percre is, de visszatérhetnek a normális élethez. Tudjuk, hogy veszélyes a helyzet Szlovákiában, de a tesztelés után a stadion lett volna a legkevésbé rizikós hely az országban. Az emberek mentális egészsége is nagyon fontos, azzal, hogy bezárjuk, depresszióba taszítjuk őket” – mondta Világi. Hozzátette, a klub 3500 tesztet vásárolt meg, és szerződést kötött egy tesztelést végző céggel, hogy profik végezzék a mintavételt, így nagyjából 50 000 eurót különített el erre a folyamatra. 

Támadópotenciál

Így a bajnokság két leggólerősebb csapata nézők nélkül kénytelen lejátszani a rangadót a MOL Arénában. A Slovan az eddigi 10 meccsen 29-szer talált az ellenfél kapujába, a klub góllövőlistájának élén a brazil Rafael Ratao áll 6 találattal, emellett 2 gólpassz is fűződik a nevéhez. 

A sárga-kékeké eddig a legeredményesebb támadósor a bajnokságban, Kalmárék 33 gólnál járnak. Ebből a DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt és Marko Divkovic összesen 16 találatot vállalt. A magyar támadó 9 gólnál, kollégája 7 találatnál jár, a múlt heti, Michalovce elleni mérkőzésen mindketten betaláltak. A DAC jelenleg 27 ponttal áll a táblázat élén, a Slovan 25 ponttal a második.

„Mindegyik találkozó fontos, de a vasárnapi egy igazi rangadó lesz. Mindenképpen le akarjuk győzni a Slovant, hiszen szeretnénk megőrizni helyünket a tabella élén. Ha az égszínkékek ellen is képesek leszünk a saját játékunkat nyújtani, akkor annak meglesz az eredménye” – mondta a 21 éves horvát támadó. 

2013 óta összesen 23 alkalommal találkozott egymással a két csapat, ezeken a mérleg 5 DAC-győzelem, 4 döntetlen és 14 Slovan-siker. Legutóbb ez év júliusában találkozott egymással a két csapat, akkor Kalmár Zsolt gyors góljára Medved egyszer, Moha pedig kétszer válaszolt, így az égszínkékek 3:1-re győztek a MOL Arénában. 

A Slovan az esélyes

„A szezon előtt arról beszéltünk, hogy szeretnénk versenyben lenni a Slovannal, és a hétvégén meglátjuk, mennyire sikerült ezt elérnünk. Ez az első alkalom sok év után, hogy előttük állunk a tabellán, viszont jelenleg ez még semmit sem jelent, a szezon során sok minden megtörténhet még. Bár két ponttal vezetünk előttük, számomra a Slovan a vasárnapi rangadó esélyese. A tavalyi szezon óta nem változott sokat az ellenfél kerete, de mi is erősebbek lettünk. A csapatunk fiatal, fejlődőképes és tehetséges – egyike a legtehetségesebb gárdának, amit valaha is irányítottam, viszont a bajnoki cím eléréséhez szükség van tapasztalatra, rutinra is. Meglátjuk, meddig sikerült eljutnunk ezen a téren is. A szezonban első alkalommal mérkőzünk meg a Slovannal, méghozzá odahaza, bár a vírus idején a hazai pálya előnye veszített a fontosságából. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy versenyképesek legyünk velük szemben, és hogy otthon tartsuk a három pontot – nyilatkozta a DAC hivatalos honlapján Bernd Storck vezetőedző a rangadó előtt. Hozzátette, nagy kár, hogy a szurkolók végül mégsem lehetnek jelen a stadionban. – Azt gondolom, hogy jó úton haladunk és talán valahogy lesz arra lehetőség, hogy visszahozzuk a szurkolóinkat a stadionba és velük együtt ünnepelhessük a győzelmeket – ez lenne a kívánságom. A csapat, a szurkolók és a klub is megérdemelné ezt.”

A rangadóra Schäfer András és Davis is felépült, egyedül Dominik Kružliak játéka kérdéses. A mérkőzést Peter Kráľovič játékvezető irányítja majd, az Orange Sport és az M4 Sport+ tévécsatorna is élőben közvetíti a mérkőzést.

(dac1904.sk, mgy)

Bevezető

Vasárnap (16.00) a labdarúgó Fortuna Liga 11. fordulójában a listavezető DAC a bajnokság második helyen álló pozsonyi Slovant látja vendégül a MOL Arénában. Az ősz rangadóját az előzetes tervekkel ellentétben nézők nélkül játsszák majd. 
 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Mészáros György

Read More

Post Comment