Search by category:
Egyéb kategória

Több árvai településen is késve kezdődött meg a próbatesztelés

Több árvai településen is késve kezdődött meg a próbatesztelés
Macsicza Mark
2020. 10. 23., p – 10:19

2020. október 23., péntek – 10:22
tesztelés
Friss ikon
Off

Törzs

Alsókubinban, Turdossinban (Tvrdošín) és Námesztón az emberek még a mintavételi helyek megnyitása előtt elkezdtek sorakozni.

Kicsit kaotikus, zavaros az egész, mert csak annyi idő volt rá, amennyi. A felszerelés csak ma érkezett meg. De le a kalappal a fegyveres erők előtt, amely az egészért felel. A katonák kicsomagolják a felszerelést, fokozatosan szállítják ki a teszteket. Elmondhatjuk, hogy a mintavételi helyek működnek, de kevés az egészségügyi dolgozó. Már legalább két mintavételi helyet össze kellett vonni, hogy lehessen egyáltalán működni

– közölte Dušan Jendrašík, a námesztói városi hivatal elöljárója.

A Námesztói, Turdossini, Alsókubini és a Bártfai járásban péntektől vasárnapig kerül sor az országos koronavírus-tesztelés próbafázisára. A mintavételi helyek 8:00 és 12:00, illetve 13:00 és 20:00 között tartanak nyitva. 235 mintavételi helyen 180 000 személyt terveznek letesztelni. Több száz katona, rendőr, egészségügyi dolgozó és adminisztratív munkatárs vesz részt az akcióban.

Bevezető
Alsókubin |

Péntek reggel több árvai (Orava) településen is késve kezdték meg a próbatesztelést a COVID-19 betegségre. Alsókubinban (Dolný Kubín) és Námesztón (Námestovo) az egészségügyi dolgozók hiánya miatt össze kellett vonni két-két mintavételi helyet. Ezt az önkormányzatok képviselői közölték a TASR hírügynökséggel pénteken.

Település / hely
Alsókubin

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment