Search by category:
Egyéb kategória

Újabb rekordot ért el a napi koronavírus-fertőzések száma Szlovákiában

Újabb rekordot ért el a napi koronavírus-fertőzések száma Szlovákiában
Mészáros Richárd
2020. 10. 25., v – 09:50

2020. október 25., vasárnap – 09:50
koronavírus
Friss ikon
On

Törzs

Matovič tájékoztatása szerint tegnap Szlovákiában 3 042 fertőzöttet sikerült azonosítani a hagyományos PCR-tesztek segítségével. A múlt szombati eredményhez képest ez 92 százalékos növekedést jelent.

A kormányfő úgy véli, a Szlovákiában elrendelt „részleges lockdown”, amely szerint több millió ember továbbra is dolgozhat, a fertőzés ilyen gyors terjedése mellett nem elegendő. „A tömeges tesztelésnek ezért kulcsszerepet kell játszania a növekedés megállításában” – írta.

A miniszterelnök szerint azonban a „részleges lockdown” és a tömeges tesztelés együttes hatása sem lesz képes megállítani a járvány szlovákiai terjedését, éppen ezért Matovič továbbra is hangsúlyozza, a legfontosabb, hogy betartsuk a hármas aranyszabályt: „szájmaszk – távolság – kezek”.

Matovič leginkább attól tart, hogy akik negatív eredménnyel esnek át a tömeges tesztelésen, elbízzák magukat, és kevésbé tartják majd be a szabályokat. A kormányfő egyúttal ismét emlékeztetett: a tömeges tesztelés során alkalmazott antigentészt nem képes kiszűrni azon koronavírus-fertőzöttek kétharmadát, akiknek szervezetében alacsony a vírus-antigének koncentrációja.

„Csak akkor nyerünk, ha a harc végéig elővigyázatosak maradunk” – zárta a bejegyzést.

BUĎME OSTRAŽITÍ, PROSÍM💚

Za sobotu pribudlo 3 042 pozitívnych ľudí identifikovaných klasickou cestou pomocou PCR…Közzétette: Igor Matovic – 2020. október 25., vasárnap

Az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) weboldalán közzétett adatok szerint a laboratóriumok szombaton 16 048 mintán végezték el a tesztelést, ebből 3 042​​​​​​ esetben mutatták ki a betegséget – az igazolt fertőzöttek száma így 43 843-ra emelkedett Szlovákiában.

A gyógyultak száma is nőtt – a tegnapi nap folyamán újabb 40 személyt nyilvánítottak egészségesnek, így Szlovákiában már 9 960-an épültek fel a betegségből.

Halálozás nem történt, a koronavírusban elhunyt hazai betegek száma így továbbra is 159.

A betegséggel összefüggésben 1041 személyt kezelnek kórházban, 891 esetben már igazolták a koronavírus-fertőzést. 82 beteget az intenzív osztályon kezelnek, 76 mesterséges lélegeztetésre szorul.

Eddig összesen 694 117 tesztet végeztek Szlovákiában.

(mr)

Bevezető

PCR-tesztek segítségével 3 042 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak szombaton Szlovákiában – tájékoztatott erről Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő Facebook-oldalán még a hivatalos számadatok közzététele előtt.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment