Search by category:
Egyéb kategória

Grendel: Egyelőre nem tudjuk, hány fertőzött képviselő van

Grendel: Egyelőre nem tudjuk, hány fertőzött képviselő van
Mészáros Richárd
2020. 10. 27., k – 13:46

2020. október 27., kedd – 14:00
Grendel Gábor
Friss ikon
Off

Törzs

Grendel hozzátette, a közjogi méltóságokra is érvényes az orvosi titoktartás, ezért nem kell nyilvánosságra hozniuk, hogy pozitív lett a tesztjük. Ugyanakkor értesíteniük kell azokat, akikkel közeli kapcsolatban voltak a napokban. Grendel nem akart találkozásokba bocsátkozni azt illetően, hogy a parlamenti ülés jövő heti folytatásakor csak azt a képviselőt engednék be a törvényhozás épületébe, aki bemutatja negatív vírustesztjét. Hozzátette, mindenben a törvények szerint fognak eljárni.

Arra a kérdésre, mi lesz akkor, ha a parlamentnek a járványhelyzet miatt gyorsított eljárásban kellene megvitatnia és jóváhagynia valamilyen törvényjavaslatot, Grendel azt válaszolta, „egyelőre nincs ilyen helyzet”. Hozzátette, a fertőzött képviselőknek tíz napra karanténba kell vonulniuk, és ha ezt betartják, akkor a jövő héten lesz elég képviselő a parlamentben. Grendel úgy véli, a házszabály nem teszi lehetővé, hogy a szokásostól eltérő módon vitassák meg a törvényjavaslatokat vagy máshogy szavazzanak róluk.

parlament üres

Elhalasztották a parlament ülését

Pozsony |

November 3-ra halasztották a parlament ülését, miután a képviselők közül többen karanténba kerültek – jelentette be Gábor Grendel (OĽaNO), a parlament alelnöke, egyben a parlament ideiglenesen megbízott vezetője. 

Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióvezetője közölte, hogy pártjuk két képviselőjének tesztje lett pozitív, mindketten karanténban vannak, és azok is, akik közeli kapcsolatba kerültek velük.

Juraj Šeliga (Za ľudí), a parlament alelnöke úgy tájékoztatott, az ő frakciójukban mindenkinek negatív lett a tesztje. „Minden kulcsfontosságú törvényt elfogadtunk, nincs veszélyben az ország vagy az egyes minisztériumok működése” – mondta.

Kedden a házbizottság november 3-ra halasztotta az októberi parlamenti ülésszak folytatását, mivel a pozitív teszteredmények miatt több képviselőnek karanténba kellett vonulnia, és feltehetően határozatképtelen lenne a parlament.

Bevezető
Pozsony |

A parlamentnek egyelőre nincsenek adatai arról, hogy hány képviselő Covid-19-tesztje lett pozitív, a frakcióktól kérnek erről tájékoztatást – jelentette ki Grendel Gábor (OĽaNO), a parlament alelnöke keddi sajtótájékoztatóján, ideiglenesen ő irányítja a törvényhozást.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment