Search by category:
Egyéb kategória

Rebrov: Hazai pályán érvényesíteni kell az akaratunkat

Rebrov: Hazai pályán érvényesíteni kell az akaratunkat
Mészáros György
2020. 10. 27., k – 17:59

2020. október 28., szerda – 11:49
Szerhij Rebrov
Friss ikon
Off

Törzs

A Fradi az első fordulóban ugyan 5:1-re kikapott a Barcelona ellen a Camp Nouban, de nem vallott szégyent Lionel Messiék ellen. A magyar csapat több veszélyes támadást is vezetett, lesgólig és kapufáig is eljutottak, és Pique kiállítása után volt egy rövidebb időszak, amikor a második gólt is megszerezhették volna. A G csoport másik mérkőzésén a Dinamo Kijev hazai pályán 2:0-ra kikapott az olasz Juventustól.

Kijevi sikerek
„A barcelonai meccs előtt elmondtam, hogy 25 év után tért vissza a csapat a BL-be, és a Camp Nouban természetesen alkalmazkodnunk kell az ellenfélhez. Ma viszont sokkal inkább a saját játékunkra kell koncentrálni. Persze a Dinamo Kijev is nagyon erős csapat, de hazai pályán nekünk kellene érvényesíteni az akaratunkat – mondta Szerhij Rebrov a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. Az ukrán szakember kifejtette, ennek ellenére az elvárása ugyanaz, mint a Barcelona ellen volt, vagyis az, hogy csapata maximális koncentrációval versenyképes legyen, pontokról azonban nem akart beszélni. Azt viszont megígérte, hogy százszázalékosan motivált csapatot láthat majd a közönség. – Vannak érzelmeim, de profiként ez a felkészülésre nincs befolyással. Annak viszont nagyon örülök, hogy a Dinamo is a BL-főtáblán van” – utalt arra, hogy milyen érzés lesz olyan csapat ellen játszani, amelynek játékosként és vezetőedzőként is tagja volt.
A 46 esztendős Rebrov futballistaként 1992 és 2000, valamint 2005 és 2008 között erősítette a kijevieket, akikkel kilenc bajnoki címet nyert, az 1998/99-es idényben pedig az elődöntőig jutott a BL-ben. 
A szakember vezetőedzőként 2014 és 2017 között irányította az együttest, amellyel egymást követő két évben is elhódította a bajnoki címet, és a BL-ben is eljutott az egyenes kieséses szakaszig.
Ebben az időszakban Rebrov és a Dinamo Kijev legfőbb riválisa a Sahtar Donyeck volt, amelyet akkor a kijeviek jelenlegi vezetőedzője, Mircea Lucescu irányított. A román trénerrel nyolc alkalommal került szembe, ezeken a találkozókon három győzelem, egy döntetlen és négy vereség Rebrov mérlege.

„Van keresnivalónk”
Ihor Haratyin, aki az első mérkőzésen büntetőből gólt szerzett a Barcelona ellen, szintén kötődik a Ferencváros mai ellenfeléhez. A 25 éves ukrán középpályás a Kijev akadémiáján nevelkedett, de a felnőttcsapatban csak egyszer lépett pályára, ennek ellenére sok ismerőse van a riválisnál. „Kulcsfontosságú meccs lesz mindkét csapat számára, ezért biztosan Ukrajnában is mindenki várja ezt a találkozót.” Haratyin azt is elmondta, nagyon örül, hogy ő rúgta az FTC első főtáblás gólját ebben az idényben, de sokkal boldogabb lenne, ha a csapat pontot, pontokat szerezne.
A Dinamo elleni pontszerzésre a zöld-fehérek kapusa, Dibusz Dénes is lát esélyt.„Papíron valóban van némi keresnivalónk a Groupama Arénában a Dinamo ellen. Bárhonnan nézem, az ukrán csapathoz vagyunk a legközelebb, és az is igaz, hogy a hazai pálya is a mi malmunkra hajtja a vizet. Ez apróság, mégis jelenthet előnyt. Mindent összevetve hiszem, hogy jó eredményt érünk el. Azzal, hogy bejutottunk a csoportkörbe, mi már elértük a célunkat. Álmodni persze lehet, és a Ferencvárosnál mindig a győzelem a cél – de azért reálisak vagyunk.”

Szlovák játékvezető
A két csapat korábban csak egyszer találkozott egymással, a Kupagyőztesek Európa-kupájának 1975-ös döntőjében a legendás Valerij Lobanovszkij által dirigált Dinamo 3:0-ra diadalmaskodott. A kijeviek ezen kívül magyar csapattal még kétszer játszottak a nemzetközi kupaporondon, 1989-ben az UEFA-kupa első fordulójában az MTK-t kettős győzelemmel búcsúztatták.
A mérkőzés 21 órakor a szlovák Ivan Kružliak sípjelére kezdődik, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.
A csoport másik mérkőzésén a Juventus és a Barcelona csap össze. Az olasz együttes dupla jubileumra készül, ugyanis ez lesz a klub történetének 200. fellépése a Bajnokok Ligájában, ahol a 100. sikerét gyűjtheti be. Az El Clásicót szombaton hazai pályán elveszítő katalánok még soha nem nyertek Torinóban. ⋌(mgy, nso, MTI)

Bevezető

A Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában az ukrán Dinamo Kijevet fogadja ma a Groupama Arénában (21.00). A meccs pikantériája, hogy az FTC jelenlegi edzője, Szerhij Rebrov játékosként és edzőként is komoly sikereket ért el a kijevi klubbal.
 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Read More

Post Comment