Search by category:
Egyéb kategória

Matovič: Az országos tesztelés esély arra, hogy elkerüljük a teljes országzárat

Matovič: Az országos tesztelés esély arra, hogy elkerüljük a teljes országzárat
Mészáros Richárd
2020. 10. 30., p – 22:46

2020. október 31., szombat – 07:20
Igor Matovič
Friss ikon
Off

Törzs

„Meghívom önöket, jöjjenek! Óriási esélyünk van arra, hogy ezzel a gyógymóddal, a mi különleges szlovákiai gyógymódunkkal, kedvező lépést tegyünk a szabadság és a jobb jövő felé. Nagy esélyünk van rá, hogy megmutassuk Európának és a világnak, hogy ezt lehet másképp is, anélkül, hogy leállítanánk a gazdaságot, és emberek milliói legyenek munka nélkül” – közölte Matovič a tesztelés előtti este. Hozzátette: mindannyian egy csónakban evezünk, és közösen sikerrel járhatunk.

A kormányfő rámutatott a megbetegedések és elhalálozások számának növekedésére, valamint azokra az európai országokra, amelyek lezárták az országot és leállították a gazdaságot. Hozzátette: a szlovákiai tudósok ugyanezt javasolták. Az országos tesztelés szerinte esélyt jelenthet arra, hogy elkerüljük a teljes körű országzárat.

„Úgy döntöttünk, hogy még teszünk egy utolsó próbát. Igen, elismerem, hogy próbálkozásról van szó. Egy olyan kísérletről, amelyhez hasonló még nem volt sem Európában, sem a világon”

– hangsúlyozta azt is hozzátéve, hogy az egész világ szeme Szlovákián, és az antigénteszteken alapuló országos tesztelésen van. Mint elmondta, ezekkel a tesztekkel nagyon gyorsan megállapítható a betegség, bár nem annyira megbízhatóan, mint a PCR-tesztekkel.

Egyúttal rámutatott az Árván és Bártfán végzett próbatesztelés eredményeire. Ezeket csodálatosnak nevezte, mivel csaknem 6000 pozitív esetet sikerült kiszűrni, akiket elkülöníthettek, és ezáltal már nem terjesztik tovább a betegséget. Azt állítja, hogy így az egészség és az emberi élet védelmét segítették elő.

„Én is meghívom önöket – jöjjenek! Mindannyian egy csónakban evezünk, függetlenül attól, hogy kinek milyen a politikai meggyőződése, ki milyen istenben hisz, vagy hogy valaki hisz-e istenben egyáltalán”

– tette hozzá. Hangsúlyozta: az országos tesztelés Szlovákia történetének eddigi legnagyobb projektje.

Bevezető
Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő mindenkit meghívott az országos COVID-19 tesztelésre. A teljes körű lockdown megelőzésére tett kísérletről és az életek megmentéséért folytatott harcról beszélt.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment