Search by category:
Egyéb kategória

Egészségügyi nővérek tesztelnek Nagybalogon

Egészségügyi nővérek tesztelnek Nagybalogon
Ibos Emese
2020. 10. 31., szo – 19:41

2020. október 31., szombat – 20:01
Nagybalog
Friss ikon
Off

Törzs

A rimaszombati járásbeli Nagybalog községben egész nap folyamatos a lakosság tesztelése. Kluka Norbert polgármestertől megtudtuk, korábban a futballpályára hirdették meg a törletvételt, az eső miatt azonban a tesztelő csapat átköltözött a helyi kultúrházba. A falu első emberének becslése szerint a helyiek jelentős része részt vesz a tesztelésen. Abban bízik, hogy a lakosság 90 százaléka megcsináltatja a gyorstesztet.

„A helyi lakosok mellett mintegy 40-re tehető azoknak a száma, akik nem nagybalogi lakosok, de szombaton községünkben teszteltették magukat” – közölte Kluka Norbert. Meg nem erősített információk szerint eddig egy személy eredménye lett pozitív, de ő nem helyi lakos.

Nagybalog

A tesztelés nem valósulhatott volna meg, ha két helyi egészségügyi nővér, Czégény Veronika és Erdődi Katika nem jelentkeznek önkéntesnek. Mindketten Nagybalogon dolgoznak, előbbi a háziorvos nővérkéje, utóbbi pedig a helyi szociális otthon főnővére. Szombaton és vasárnap is ők vesznek törletet a tesztelésre érkezőktől.

„Hálásak vagyunk mindkettőjüknek, nélkülük nagy gondban lettünk volna” – mondta a polgármester. Ráadásul a helyiek számára is megkönnyebbülést jelent, hogy ismerős végzi a mintavételt. A tesztelő csapat az egyik helyi rendőrrel, a katonaság tagjaival, az önkormányzat munkatársaival és a helyi önkéntes tűzoltókkal vált teljessé. 

A szomszédos Meleghegy (Teplý Vrch) községben csak vasárnap tesztelik a lakosokat. Uzapanyiton (Uzovská Panica) pedig egészségügyi dolgozók hiánya miatt nincs tesztelés.

A katonaság folyamatosan gondoskodik a teszteléshez szükséges eszközökről. 19 órakor feltöltötték a nagybalogi készleteket.

Bevezető
Nagybalog |

Zökkenőmentes a tesztelés a Balog-völgyi községben, hála a helyi egészségügyi nővéreknek, akik szakszerűen és gyorsan leveszik a törletet. A várakozási idő is minimális.

Település / hely
Nagybalog

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Ibos Emese

Read More

Post Comment