Search by category:
Egyéb kategória

Párkány és környéke: kevés a fertőzött, jól halad a tesztelés

Párkány és környéke: kevés a fertőzött, jól halad a tesztelés
Macsicza Mark
2020. 11. 01., v – 17:54

2020. november 1., vasárnap – 18:03
párkány
Friss ikon
Off

Törzs

A városban és környékén vasárnap is rendben, nyugodtan zajlottak a tesztelések és sehol sem kellett már hosszú sorokban állni, még a vonzáskörzetbe tartozó településeken sem. Erről személyesen is megbizonyosodtunk, a párkányi kultúrházban délelőtt a regisztrációval és a kiértékeléssel együtt 15 perc alatt abszolváltuk a tesztet. Eugen Szabó, Párkány polgármestere szintén azt hangsúlyozta, hogy ma a tegnapihoz képest is nyugodtabb volt a helyzet, sokkal gyorsabban teszteltethették magukat az emberek, sehol sem volt tömeg. A polgármester szerint tegnap estig a párkányiaknak mintegy 40 százaléka vett részt a szűrésen, ma kora délutánig még pluszban körülbelül 10 százalékuk. Szabó pontos számokat nem mondott, de becslése szerint az összes eddigi tesztnek körülbelül a 0,4 százaléka bizonyult pozitívnak. Garamkövesdre ma hajnali három órakor érkezett pluszban 300 teszt, így ma már az érkező párkányiakat is gond nélkül tudták fogadni. Ján Elzer polgármester szerint eddig a garamkövesdiek 80 százakéka vett részt a tesztelésen, tegnaop kb. Ezer fő volt a szűrési ponton, ma mintegy kétszázan.

Nagyon jó hír, hogy Garamkövesden eddig egy fertőzöttet sem találtak, sőt, a községhez tartozó kovácspataki öregotthon és személyzete közül sem bizonyult senki pozitívnak, pedig ott szintén kb. Háromszázas az összlétszám.  Garamkövesden a hatvanöt évnél idősebbek is leteszteltették magukat.  A Párkányhoz közeli Bélán már tegnap este sikerült az egész falut letesztelni, ott tegnap este be is fejezték a szűrést. Pintér Klaudia polgármester szerint sikerült ügyesen és ütemtervben szervezni a tesztelést, a helyi lakosokat félórás intervallumokba osztották be már előzetesen, ezért rugalmasan és elég gyorsan haladtak a munkával. Sőt, Bélán jóval több embert sikerült tesztelni, mint amennyi a lakosság létszáma, a 322 lakoshoz képest 448 tesztet végeztek el. Tegnap Bélán 2 pozitív teszt volt, ebből az egyik fertőzött helyi lakos, a másik pedig máshonnan érkezett. A 448 elvégzett tesztől 190 tesztet abszolváltak a helyi lakosok. Kőhídgyarmaton szintén voltak, akik máshonnan érkeztek, Heiszler Katalin polgármester szerint a tesztek feldolgozottsága 90 százalékos. A polgármester arról is tájékoztatott, tegnap 603-an voltak szűrésen- ennek kb. az egyharmada párkányi, ma pedig kora délutánig 283 tesztet abszolváltak. Tegnap Kőhídgyarmaton 4 pozitív esetet találtak, ebből három vidéki személy és egy kőhídgyarmati, ma, vasárnap pedig kora délutánig 1 kőhídgyarmati és egy máshonnan érkezett személy tesztje bizonyult pozitívnak. Természetesen az összes pozitív teszttel rendelkező szeméolynek azonnal szigorú karanténba kell vonulnia.

Bevezető
Párkány |

Garamkövesdre hajnali háromkor hoztak még pluszban 300 tesztet, Bélán sok párkányi is megjelent a szűrési ponton, Kőhídgyarmaton ma délután kettőig összesen hat teszt lett pozitív.

Település / hely
Párkány

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Buchlovics Péter

Read More

Post Comment