Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová mély bánatát fejezte ki a bécsi terrortámadás miatt

Čaputová mély bánatát fejezte ki a bécsi terrortámadás miatt
Hegedűs Norbert
2020. 11. 03., k – 16:39

2020. november 3., kedd – 16:39
Zuzana Čaputová
Friss ikon
Off

Törzs

„Gondolatban az áldozatok hozzátartozóival, a sebesültekkel és Ausztria lakosaival vagyok” – írta Čaputová a közösségi hálón, hangsúlyozva: egységesen kell felvenni a küzdelmet a gyűlölködés és a terrorizmus ellen.

Čaputová a támadással összefüggésben részvéttáviratot küldött Alexander Van der Bellen osztrák államfőnek. Erről Martin Strižinec elnöki szóvivő tájékoztatta a TASR hírügynökséget kedden.

„Határozottan elítélem ezt az értelmetlen és embertelen tettet, amely ellenkezik a civilizált társadalom minden értékével és az emberi élet iránti tisztelettel. Nem engedhetjük, hogy egy ilyen nehéz pillanatban a félelem és a harag uralkodjon el a társadalmunkon. Közös értékeink erősebbek a gyűlöletnél, az extrémizmusnál és a terrorizmusnál” – írta az elnök asszony.

Hétfőn este lövöldöztek Bécs központjában, a Seitenstettengasse utcai zsinagóga közelében és öt másik helyen. Karl Nehammer osztrák belügyminiszter az ORF-nek megerősítette, hogy több elkövetős terrortámadás történt. A támadásnak halálos áldozatai is vannak, többen súlyosan megsérültek.

Bevezető

Zuzana Čaputová államfő mély bánatát fejezte ki a Bécs központjában történt hétfői (november 2.) terrortámadás miatt, melyben legalább négy ember életét vesztette.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment