Search by category:
Egyéb kategória

Három ártatlan halálos áldozata van a bécsi merényletnek, a merénylő az IÁ szimpatizánsa volt

Három ártatlan halálos áldozata van a bécsi merényletnek, a merénylő az IÁ szimpatizánsa volt
Hegedűs Norbert
2020. 11. 03., k – 07:29

2020. november 3., kedd – 07:40
bécsi merénylet
Friss ikon
On

Törzs

Bécsben ezer rendőrt vetettek be esetleges további merénylők felkutatására és az eset kivizsgálására. A hatóságok azt tanácsolják az embereknek, hogy kerüljék el a belvárost.

„Nem zárható ki, hogy van még szökésben elkövető” – jelentette ki Karl Nehammer belügyminiszter. Elmondta, hogy a lelőtt merénylőn nem robbanóöv volt, hanem csak az utánzata.

Az osztrák rendőrség házkutatásokat tartott, több embert letartóztatott

Az osztrák rendőrség több házkutatást tartott és többeket letartóztatott kedd reggel Bécs belvárosában „az (egyik) elkövető környezetében” – közölte az osztrák belügyminisztérium az APA hírügynökséggel

A terrormerénylet során megsebesült rendőr állapota súlyos, de stabil – közölte Christoph Mierau, a Bécsi Egészségügyi Szövetség szóvivője. A sérült rendőrt egy bécsi kórház intenzív osztályán ápolják.

A bécsi kórházakban 17 sebesültet ápolnak, közülük legkevesebb hat ember állapota súlyos. A merényletben eddigi jelentések szerint három járókelő és egy merénylő veszítette életét.

Bevezető

Három ártatlan halálos áldozata van a hétfő esti bécsi merényletnek, két arra járó férfi és egy nő. A merénylő, akit a rendőrök lelőttek, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szimpatizánsa volt – közölte reggeli sajtóértekezletén az osztrák belügyminiszter és a bécsi rendőrfőkapitány.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment