Search by category:
Egyéb kategória

Hét hónappal meghosszabbította Kajetán Kičura letartóztatását

Hét hónappal meghosszabbította Kajetán Kičura letartóztatását
Hegedűs Norbert
2020. 11. 03., k – 17:24

2020. november 3., kedd – 18:35
Kajetán Kičura
Friss ikon
Off

Törzs

A bíró egyszersmind elvetette a terhelt szabadon bocsátási kérelmét. A döntés nem jogerős. A TASR hírügynökséget Rastislav Palovič, a terhelt ügyvédje tájékoztatta kedden.

Hozzátette: a bíró elvetette a Speciális Ügyészi Hivatal ügyészének kérelmét is, aki a letartóztatás indokainak bővítését indítványozta.

A döntés ellen a terhelt és az ügyész is fellebbezett. A fellebbezésről a Legfelsőbb Bíróság fog dönteni.

Kajetán Kičura ellen kenőpénz elfogadása és pénzmosás különösen súlyos bűncselekménye ügyében indult büntetőeljárás. Az ŠTS április 23-án döntött a terhelt vizsgálati fogságba helyezéséről.

Kajetán Kičurát március végén váltotta le az új kormány az Állami Tartalékalap éléről. A döntést az egészségügyi segédeszközök beszerzése során vétett hibákkal indokolták. Kajetán K. elutasította a tartalékalap által kötött szerződésekkel és a fia által vásárolt lakásokkal kapcsolatos vádakat. Az ügyben még márciusban indított büntetőeljárást a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA).

Bevezető

A Bazini Specializált Büntetőbíróság vizsgálóbírója hét hónappal meghosszabbította Kajetán Kičura, az Állami Tartalékalap volt igazgatójának előzetes letartóztatását.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment