Search by category:
Egyéb kategória

Trump: nagyon jól állunk Floridában, Arizonában és Texasban

Trump: nagyon jól állunk Floridában, Arizonában és Texasban
Mészáros Richárd
2020. 11. 03., k – 22:14

2020. november 3., kedd – 22:19
Donald Trump
Friss ikon
Off

Törzs

A Washingtonnal szemben, a Potomac folyó virginiai oldalán fekvő Arlingtonban az elnök azt hangoztatta: „azt hiszem, nagyszerű lesz a választási éjszakánk”.

Hozzátette: „de hát politikáról és választásokról van szó, így hát soha nem lehet tudni”.

Bár kiemelte a floridai, arizonai és texasi várható jó eredményeket, aláhúzta azt is, hogy a pennsylvaniai választási eredmények döntőek lesznek. „Győzni könnyű, veszíteni soha nem könnyű” – mondta. Szavait elemzők úgy értelmezték, hogy ezzel először utalt a vereség lehetőségére.

Amikor újságírók arról faggatták, hogy mi az üzenete az amerikaiak számára, azzal válaszolt, hogy az összefogás. „A siker egységet teremt” – mondta.

Közben Joe Biden demokrata párti elnökjelölt helyettes kampánymenedzsere, Kate Bedingfield szintén úgy nyilatkozott, hogy a demokraták elégedettek az eddigi eredményekkel. Bátorítónak nevezte, hogy Georgiában nagy számban szavaztak az afroamerikai közösség tagjai, és Pennsylvaniában rekord számban küldték vissza levélben a voksaikat a demokrata párti szavazók.

„Szerintünk meglesz a 270 elektorunk” – hangsúlyozta. Az amerikai elnököt ugyanis az 538 tagú elektori testület választja meg, és ehhez 270 elektor voksára van szükség.

Bevezető

Nagyon jól állunk Floridában, Arizonában és Texasban – jelentette ki Donald Trump, az újraválasztásáért küzdő amerikai elnök helyi idő szerint kedden délután, amikor a Republikánus Párt Arlingtonban berendezett kampányközpontjába látogatott.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment