Search by category:
Egyéb kategória

Új nevet kapott a world music

Új nevet kapott a world music
Juhász Katalin
2020. 11. 03., k – 19:14

2020. november 3., kedd – 20:14
dd
Friss ikon
Off

Törzs

A szervezet a nyár folyamán folyatatott párbeszédet a világ minden tájáról származó művészekkel, népzenekutatókkal és nyelvészekkel, majd ezt követően döntött úgy, hogy új elnevezést ad a kategóriának. A változtatással szakítanak a korábbi elnevezéshez fűződő gyarmatosítással kapcsolatos felhanggal, s egyúttal alkalmazkodnak a kategória által képviselt sokféle közösség jelenlegi zenehallgatási trendjeihez és kulturális evolúciójához – idézte a szervezet indoklását a The Guardian brit napilap honlapja.
A világzene kifejezést eredetileg Nagy-Britanniában alkották a nyolcvanas évek végén, hogy segítsen a nem nyugati művészek zenéjének forgalmazásában. A lemezakadémia 1992-ben hozta létre a legjobb világzenei album kategóriát. Az utóbbi időben számos változtatást eszközöltek a Grammy-díjátadó ceremónia körül. Júniusban jelentették be, hogy a legjobb városi (urban) kortárs album nevét a legjobb progresszív R&B albumra változtatják, mert a városi kifejezést egyre gyakrabban használták helytelenül a fekete zene leírásához.
A 2021-es Grammy-díjak jelöléseit november 24-én hozzák nyilvánosságra.

Bevezető

Új nevet kapott a Grammy-díjak legjobb világzenei album kategóriája: ezentúl a legjobb globális zenei albumnak nevezik, mert ez mérvadóbb, modernebb és befogadóbb meghatározás az Amerikai Lemezakadémia szerint.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment