Search by category:
Egyéb kategória

WHO: az embereknek joguk van tüntetni a korlátozások ellen, de csak biztonságos módon

WHO: az embereknek joguk van tüntetni a korlátozások ellen, de csak biztonságos módon
Hegedűs Norbert
2020. 11. 03., k – 09:36

2020. november 3., kedd – 10:46
tüntetés koronavírus
Friss ikon
Off

Törzs

Az emberek frusztráltak, és joguk van annak kifejezéséhez, hogy vissza akarnk térni a normális élethez” – ismerte el Mike Ryan, a WHO veszélyhelyzeti igazgatója az elmúlt napokban európai városokban tartott tüntetésekkel kapcsolatban, amelyek közül némely erőszakos tüntetésekké fajult.

Ryan elmondta: az embereknek joguk van megkérdőjelezni a kormányok által hozott korlátozó intézkedéseket, bár az ideális az lenne, ha léteznének kommunikációs csatornák a közösség és a hatóságok között, annak érdekében, hogy az intézkedéseket egymással egyetértésben hozhassák meg.

A WHO veszélyhelyzeti igazgatója mindazonáltal elismerte: nemkívánatos hatásokat válthat ki a lakosság körében az, hogy egyes kormányok kénytelenek voltak gyorsan reagálni a koronavírus-járvány második hullámával szemben Európában. Az európai nemzeti hatóságok egy „nagyon, de nagyon nehéz helyzettel állnak szemben; vitatkozhatunk arról, hogy miként kerültek ebbe a helyzetbe, de nem vitathatjuk el azt a tényt, hogy a helyzet súlyos, és meg kell szabadulnunk ettől a vírustól” – fogalmazott.

Bevezető

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn közölte: támogatja az embereknek azt a jogát, hogy tüntessenek a koronavírus-világjárvány miatt bevezetett korlátozások ellen, de csakis békés és biztonságos módon.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment