Search by category:
Egyéb kategória

Őrizetbe vették a volt országos rendőrfőkapitányt és a NAKA egykori vezetőségét

Őrizetbe vették a volt országos rendőrfőkapitányt és a NAKA egykori vezetőségét
Mészáros Richárd
2020. 11. 05., cs – 07:09

2020. november 5., csütörtök – 07:24
Tibor Gašpar
Friss ikon
Off

Törzs

Gašpart a Nyitra melletti Nagyemőkén (Janíkovce), Hraškot Pozsonyivánkán (Ivanka pri Dunaji), Slobodníkot pedig Léván vették őrizetbe. 

A Denník N információi szerint az akció összefügg Dušan Kováčik speciális ügyész, valamint Ľudovít Makó, a pénzügyőrség bűnüldözési hivatalának korábbi igazgatójának őrizetbevételével. Utóbbiak azért kerültek börtönbe, mert segítséget nyújtottak a Takáč-banda néven ismert bűnszervezetnek. A Makó elleni bizonyítékok olyan nyomósak voltak, hogy együttműködött a rendőrséggel.

A portál úgy tudja, Bernard Slobodník, a NAKA gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó egységéjének egykori vezetője is együttműködik a hatóságokkal. Az információt Daniel Lipšic, Slobodník jogi képviselője is megerősítette.

Bevezető

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség csütörtök reggel őrizetbe vette Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitányt, Peter Hraškot, a NAKA egykori vezetőjét, Robert Krajmert, a NAKA korrupcióellenes egységének volt vezetőjét, valamint a NAKA gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó egységéjének egykori vezetőjét, Bernard Slobodníkot.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment