Search by category:
Egyéb kategória

Pozsonyeperjesen nagyobb a sor, máshol alig kell várni a járáshatáron

Pozsonyeperjesen nagyobb a sor, máshol alig kell várni a járáshatáron
Kiss Bartalos Éva
2020. 11. 07., szo – 16:19

2020. november 7., szombat – 16:33
Pozsonyeperjesen nagy a sor, de gyorsan megy
Friss ikon
Off

Törzs

Az északkeleti határon egyedül Pozsonyeperjes a kivétel, ahol épp ottjártunkkor, kora délután kezdett feltorlódni a sor. A tesztelés második körében a múltheti egy helyett már két csapat fogadja az érkezőket, így a sor is kisebb, és gyorsabban megy a tesztelés. A község is határfalu, Ribánszky Jarmila polgármester tegnap azt nyilatkozta, szívesen letesztelik a szomszédos falvak lakosait, akik elfogadták a meghívást. Minden harmadik parkoló, illetve érkező autón volt galántai, vágsellyei rendszám. A helyi önkéntes tűzoltó is megerősítette, hogy sok ismeretlen áll sorban az alapiskola tornaterménél. „De ez semmi ahhoz képest, ami múlthéten volt” – jegyezte meg.

Kelet felé továbbhaladva merőben más kép fogadott bennünket. Felsővámoson csak az ajtóra kifüggesztett tábla jelezte a tesztelés helyszínét, sor azonban nem volt az tesztelőpont előtt. A teremben pedig mindenki az eredményre várt.

Felsővámos

Hasonló volt a helyzet Vásárúton is. Az alapiskola előtt egy percet sem kellett várni a tesztelésre érkezőknek. A csapat tagjai ugyan megjegyezték, hogy – a múltheti körből okulva – előfordulhat, hogy vasárnap majd többen teszteltetik le magukat, így holnap lehet torlódás.

Vásárút

A kultúrház előtt körülbelül öten várakoztak, az itteni egységet vezető katona kijelentette, hogy aki jön, annak elvégzik a tesztet, itt sem tesznek különbséget a helyiek, vagy a más járásból érkezők között.

Nyárasdon az alapiskolánál tábla jelölte, hogy ez csak helyieknek fenntartott tesztelőpont, de itt sem kellett órákat sorakozni senkinek, akárcsak a kultúrház előtt, ahol körülbelül hatan vártak a tesztelésre.

Nyárasd

A sportcsarnok parkolójában már nem csak dunaszerdahelyi jelzésű személyautók álltak, viszont a más járásból érkezők miatt sem torlódott fel a sor. Itt is csak a teszt eredményére kellett várni.

Nyárasd

Bevezető
Pozsonyeperjesrjes/ Felsővámos/ Vásárút/ Nyárasd |

Egyelőre nyoma sincs a Galántai járásból várt rohamnak a Dunaszerdahelyi járás határán lévő falvakban.

Település / hely
Pozsonyeperjesrjes/ Felsővámos/ Vásárút/ Nyárasd

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment