Search by category:
Egyéb kategória

Javuló játék, komáromi vereséggel

Javuló játék, komáromi vereséggel
Orosky Tamás
2020. 11. 08., v – 14:44

2020. november 8., vasárnap – 14:50
komáromi röpisek
Friss ikon
Off

Törzs

Tulajdonképpen a papírforma érvényesült, de a komáromiak jobb teljesítményt nyújtottak, mint az előző három bajnoki mérkőzésükön. Csak a nagyobb elszántság és egy kis harciasság hiányzott ahhoz, hogy a listavezető keletieket jobban megszorongassák.

Már az első játszma első fele is igazolta, hogy Ogurčákék nem kikapni mentek Eperjesre, bátran és hatékonyan kezdtek a Duna-partiak, és pár perc alatt 8:4-re vezettek. Ez után azonban érthetetlenül kiengedtek, és a hazaiak egy ötös pontsorozattal 9:9-re egyenlítettek. A válogatottakat (Mlynarčík Ogurčák, Kubš) is felvonultató komáromiak részéről nem ez volt az első néhány perces rövidzárlat az idényben… Az első játékrészben a komáromiak már egyszer sem vezettek, a hazaiak a második szettlabdával 25:19-cel hozták a szettet – 1:0.

A második játszmát is jól kezdték a komáromiak. Jó szervákkal és koncentrált játékkal 4:1-re, majd 7:4-re vezettek. Három eladott labda után azonban a hazaiak gyorsan 7:7-re egyenlítettek, de a rövid megingás után a Duna-partiak visszavették a játék irányítását, kevesebb ki nem kényszerített hibát vétettek mint az eperjesiek, és csaknem osztálykülönbséggel, a második szettlabdával könnyedén 25:17-re nyerték a második játszmát – 1:1.

A harmadik szettben 4:1-es komáromi vezetés után megtorpant a Duna-parti csapat, és a hazaiak 6:6-ra egyenlítettek. Az egyenlítés azonban nem zökkentette ki lendületükből a vendégeket, és a játszma feléig egy-két ponttal vezettek, de a hazaiak 13:13-ra megint egyenlítettek, s ez után átvették a játék irányítását is, pontosabban és sokkal támadóbban játszottak, mint a vendégek – akiknél egyre szaporodtak a ki nem kényszerített hibák –, és 25:21-re nyerték a játszmát – 2:1.

A negyedik, utolsó játszma az eperjesieké volt. A komáromiak láthatóan elbizonytalanodtak a második játszma után, ami növelte Martin Sopkóék (korábbi 182-szeres válogatott) aktivitását. A hazaiak sokkal jobban játszottak a vendégeknél, és az első szett- és meccslabdát értékesítve 25:17-tel zártak – 3:1.

A komáromiak egyelőre a 7. helyen állnak a tabellán, de három mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Bevezető
Eperjes |

A férfi-röplabdaextraliga 7. fordulójában a Rieker UJS Komárom csapata az eddig veretlen, éllovas eperjesiek otthonába látogatott, ahol 3:1-es (25:19, 17:25, 25:21, 25:17) vereséget szenvedett.

Település / hely
Eperjes

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Jóba Mihály

Read More

Post Comment