Search by category:
Egyéb kategória

162 új fertőzést azonosítottak a múlt héten a Komáromi járásban

162 új fertőzést azonosítottak a múlt héten a Komáromi járásban
Vataščin Péter
2020. 11. 09., h – 15:12

2020. november 9., hétfő – 15:53
Komárom
Friss ikon
Off

Törzs

Helena Uríčková, a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal igazgatóhelyettese és epidemológiai osztályának vezetője elmondta, Ógyallán, a keszegfalvi idősotthonban, a komáromi kórház sebészeti, onkológiai, belgyógyászati és gyermekosztályain tudnak jelentősebb gócpontokról – valamint még mindig aktív a lakszakállasi alapiskolában felgöngyölített fertőzési lánc is. Emellett Komáromban még nyilvántartanak kisebb „családi“ gócpontokat is. A komáromi kórházben jelenleg 21 személyt kezelnek koronavírus-fertőzéssel.

November 2-8. között 162 új esetet regisztráltak a Komárom járásban – amely viszont az antigén tesztekkel végzett országos koronavírus-szűrés eredményeinek tükrében „zöld“ minősítést kapott. Korábban, a PCR-tesztek alapján „vörösnek“ számított. Helena Uríčková érdeklődésünkre elmondta, nem lehet összevetni a két minősítést, ugyanis teljesen más mintavételi típusokról van szó. Hozzátette: a régebbi kritériumrendszer szerint a Komáromi járás még mindig vörösnek minősül.

Bevezető
Komárom |

A PCR-tesztek alapján a mai nappal 320 aktív koronavírusos esetet tartanak számon járásszerte – közölte lapunkkal a a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ).

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment