Search by category:
Egyéb kategória

25 „zöld” járásban nyílt új mintavételi pont, mutatjuk a déli járásokban lévőket

25 „zöld” járásban nyílt új mintavételi pont, mutatjuk a déli járásokban lévőket
Hegedűs Norbert
2020. 11. 09., h – 17:20

2020. november 9., hétfő – 17:30
Roman Mikulec
Friss ikon
Off

Törzs

A mintavételi pontokat a „zöld” járások többségében a járási tűzoltó-parancsnokságok tűzoltószertáraiban rendezték be. A törleteket a mentőalakulatok tagjai fogják levenni. Ezeken a mintavételi helyeken antigén teszteket alkalmaznak.

„Rendkívül hálás vagyok a szekértőinknek, hogy ezekben a nehéz pillanatokban is számíthatunk rájuk. A tűzoltókra, rendőrökre és a belügyminisztérium többi munkatársára, valamint az önkéntesekre gondolok, akik maximális erőbedobással, időt és fáradságot nem kímélve igyekeznek segíteni másokon” – közölte Mikulec.

Szenc – Napfényes tavak – dél, közösségi terem

Galánta – Parková 1607

Nyitra – Dolnočermánska 64

Vágsellye – Murgašova 25

Komárom – Szövetkezet utca (Družstevná) 16

Érsekújvár – Komáromi utca (Komárňanská) 15

Léva – Požiarnická 7

Nagykürtösi járás: Kékkő, Nemocničná 1

Losonc – L. Novomeského 3

Poltár – Železničná 7

Rimaszombat (Rimavská Sobota) – Okružná 118

Nagyrőce – Okružná 3

Rozsnyó – Šafáriková 63

Kassa – Rožňavská 25

Tőketerebes – T. G. Masaryka 13
 

Cím
A déli járásokban található tesztelési helyek listája:

Igor Matovič kormányfő a kialakult helyzetre reagálva bírálta Marak Krajčí egészségügy-minisztert (mindketten OĽANO). Elmondása szerint őt bízták meg a feladattal, hogy biztosítsa a mintavételi helyeket az ún. zöld járásokban. „Ezt a feladatot az egészségügyi minisztérium nem teljesítette határidőre, vagyis ma reggelig. Hogy ennek mi volt az oka, nem számít. Tudta, hogy feladata van, amelyet teljesíteni kell” – fogalmazott a kormányfő. Hozzátette: végül a belügyminisztert kérte meg, hogy segítse ki őt.

Petar Lazarov, a belügyminisztérium szóvivője elmondta: a tesztelés hétfőn, 14 órakor kezdődött meg. Az új mintavételi pontokon minden nap déltől este 8-ig lehet majd abszolválni a szűrővizsgálatot.

Bevezető

25 járásban nyílt új mintavételi pont, ahol az érdeklődők hétfőtől önkéntesen leteszteltethetik magukat a COVID-19 betegségre. A mintavételi pontok üzemeltetője a Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ). Erről Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter tájékoztatott hétfőn.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment