Search by category:
Egyéb kategória

Az iskola után a községházát is be kellett zárni

Az iskola után a községházát is be kellett zárni
Ibos Emese
2020. 11. 10., k – 08:40

2020. november 10., kedd – 09:12
Alsószeli
Friss ikon
Off

Törzs

Alsószeliben november 9-től (hétfő) visszavonásig zárva tart a községi hivatal. Kovács Lajos polgármester az országos tesztelés első köre után kezdte a betegség tüneteit érezni, elsősorban fáradtságot, levertséget. „Akkor még nem tudtam, hogy csak amiatt van-e, mert rendkívül megterhelő volt a hétvége és az azt megelőző időszak is, de sajnos a teszt kimutatta a betegséget. Azóta is nagyon rosszul érzem magam, teljesen erőtlen vagyok, napokig nem bírtam mozdulni sem, hétfőn lett kicsit jobb. Ebből lehet látni, hogy ha valaki pszichikailag és fizikailag legyengül, azt teljesen ledönti a betegség és nagyon nehezen teszi magát rajta túl. Mivel az alapiskola igazgatójával, Kiss Zsuzsannával találkoztam az előző héten, akiről szintén kiderült, hogy koronavírusos, keddtől karanténban voltam. Nem lehet tudni, hol kaphattam el a vírust, mert a tesztelés első körében végig ott voltam a mintavételi helyen, az ebédet is kihordtam. Az összes alkalmazott volt azóta tesztelésen, még várjuk az eredményeket. Szerencsére sem a családtagjaimnál, sem az alkalmazottaknál eddig nem jelentkeztek tünetek, bízom benne, hogy ez így is marad” – mondta Kovács Lajos.

Alsószeli

A magyar alapiskola egy hete van zárva, várhatóan még két hétig nem nyithat ki. A településen található szociális otthon lakói közül ötnek, valamint két ápolónak szintén pozitív lett a tesztje. „Az ápolók azóta nem voltak bent, az öt lakót elkülönítették, senkivel nem találkoznak, külön mosdót használnak, eddig tünetmentesek. Nagyon remélem, hogy nem terjed tovább a vírus az otthonban” – zárta a polgármester.

Bevezető
Alsószeli |

Egy héttel az alapiskola bezárását követően a községi hivatalt is be kellett zárni a településen a koronavírus-járvány miatt. A szociális otthonban két alkalmazottnál és öt lakónál mutatták ki a betegséget.

Címkék

Település / hely
Alsószeli

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Marosi Bianka

Read More

Post Comment