Search by category:
Egyéb kategória

Mintavételi pontok Érsekújvárban és Léván

Mintavételi pontok Érsekújvárban és Léván
Száz Ildikó
2020. 11. 10., k – 10:01

2020. november 10., kedd – 11:21
Érsekújvár
Friss ikon
Off

Törzs

Antigén és PCR-tesztelés

Az Érsekújvári Oktató Kórházba és Rendelőintézetbe vizsgálatra érkezőket naponta 6-től 10 óráig tesztelik a főtéri parkolóban lévő mobil mintavételi helyen” – tájékoztatott Ján Baček kórházi szóvivő. Az antigén gyorstesztelést 10-től 14.30 óráig az Érsekújvári járásban élő lakosok közül bárki igényelheti, a mintavételre nem szükséges előzetesen bejelentkezni, és ingyenes. Továbbra is lesz PCR-tesztelés is 8-tól 12 óráig az egészségügyi központban, a tesztelés regisztrációhoz kötött,  https://www.ezdravotnictvo.sk/sk/moje-ezdravie oldalon jelentkezhetnek az érdeklődők. Korábban a PCR-tesztelést a kórház parkolójában végezték, november 9-től a mintavételt a Temető utca felőli oldalsó kapunál, a patológia épületében végzik. Ezeket a teszteket a kórház egészségügyi dolgozói a közegészségügyi hivatal jóváhagyása után végezhetik el. A Moje eZdravie alkalmazáson keresztül jóváhagyott mintavétel ingyenes.

A kórházban ismét végeztek tesztelést november 6-án és 7-én, az 1322 kórházi alkalmazott és beteg közül 31 esetben volt pozitív a tesztelési eredmény. Huszonkét alkalmazott és nyolc beteg szorul karanténra. Ján Baček elmondta, a legfrissebb adatok szerint a kórház 119 alkalmazottja szorul házi karanténba.

 

Érsekújvár, idősek otthona és panziója

– Koronavírus az idősotthonban

Peter Mészáros, a Remény kora (Vek nádeje) megyei fenntartású idősek panziójának és szociális szolgáltatások központjának az igazgatója arról tájékoztatott az intézmény közösségi oldalán, hogy a november 6-től 8-ig tartó intézeti tesztelés során a 183 lakóból 19-nek és a 134 alkalmazott közül 9-nek lett pozitív teszteredménye. A Tátrai utcában lévő C blokkot érinti a fertőzés, az A és B blokkokban, ahol mintegy 140 lakó él, valamennyi alkalmazott és idős ember teszteredménye negatív lett. „Rendkívül szigorú óvintézkedéseket vezettünk be. Az érintett blokkban lévő lakók és egészségügyi dolgozók hét napon át nem hagyhatják el a központ épületét. Köszönet jár a gondozónőknek és az idősek otthona többi alkalmazottjának az önfeláldozó, fegyelmezett munkáért. A C blokkot hermetikusan lezártuk és COVID-részleget nyitottunk benne, hogy elszigeteljük a koronavírus-fertőzötteket az egészséges lakóktól” – tájékoztatott Peter Mészáros. Az intézmény konyhájának alkalmazottai és az irodai alkalmazottak koronavírus-tesztje negatív lett, ezért ebbe az épületbe külön bejáraton át közlekednek, az elkészített ételt gondosan csomagolják. Gyógyteákat, gyümölcsöket vásároltak a lakók és az alkalmazottak számára, jelenleg egyetlen betegük sem szorul orvosi kezelésre.

Tesztelések Léván

A lévai kórházban 19 koronavírus-fertőzött alkalmazott van, és további 20 alkalmazottjuk van megelőzésképpen karanténban. A tervezett műtétek közül többet is elhalasztottak, és korlátozták a nőgyógyászati-szülészeti osztály működését. A tüdőgyógyászati és a gasztroenterológiai rendelő működése korlátozott. A legfrissebb adatok szerint 20 koronavírus-fertőzött beteget kezelnek a lévai kórházban, közülük 6 szorul intenzív kezelésre és egy lélegeztetőgépre. Léván várhatóan szintén lesz ingyenes antigén-tesztelés naponta 10-től 12 óráig, ugyanazon a tesztelési ponton, ahol a PCR-teszteléseket végzik. Ján Krtík, Léva polgármestere arra hívta fel a lakosok figyelmét, hogy az antigén tesztelési lehetőségről Léván egyelőre még folynak a tárgyalások az egészségügyi tárca szakembereivel, és hamarosan tájékoztatják a lakosokat a fejleményekről és a tesztelési időpontokról.

Bevezető
Érsekújvár |

Változott hétfőtől a tesztelés módja az érsekújvári kórházban, belépéskor minden érkezőt letesztelnek. Az egészségügyi központ parkolójában mostantól antigén-tesztelés zajlik a mobil mintavételi helyen. A PCR-teszteket hét elejétől már a patológiai részlegen végzik el. Léván még folynak a tárgyalások az ingyenes tesztelési pont megnyitásáról.

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment