Search by category:
Egyéb kategória

Hamšík: Megtörjük az északíreket

Hamšík: Megtörjük az északíreket
Lencsés Zoltán
2020. 11. 11., sze – 18:03

2020. november 12., csütörtök – 20:07
hamsik
Friss ikon
Off

Törzs

A szlovákok tegnap 25 fős kerettel utaztak el Észak-Írországba. Štefan Tarkovič szövetségi kapitány keretében több olyan játékost is találni, akik a nemrég leköszönt Pavel Hapal keretében még nem voltak ott: hosszabb kihagyás után léphet pályára ismét a válogatottban két veterán, Tomáš Hubočan (Omonia Nicosia) és ifj. Vladimír Weiss (Slovan), valamint először kapott meghívót a Groningen 18 éves szélsője, Tomáš Suslov.

A szlovák csapat előnyére válhat, hogy októberben egy északírekhez hasonló játékstílusú csapat ellen, Írországgal mérkőztek meg az Eb-pótselejtezők elődöntőjében. Hamšíkék akkor 0:0-s rendes játékidő után büntetőkkel harcolták ki a továbbjutást, és kerültek az Európa-bajnokság kapujába. Az északírek Bosznia-Hercegovina legyőzésével jutottak el az utolsó lépcsőfokra a kontinensviadal előtt, szintén tizenegyespárbaj után.

A pillanatnyi formája egyik csapatnak sem túl jó: a szlovákok és az északírek is csak egy pontot szereztek négy forduló alatt a Nemzetek Ligája idei kiírásában, és ezzel mindketten az utolsó helyen állnak csoportjukban. Mindkét csapat ott volt négy évvel ezelőtt az Európa-bajnokságon, ahol a nyolcaddöntőben véreztek el, valamint mindkettejüknek ez lehet történetük második kontinensviadala.

„Az északír csapat rendkívül egységes, és olyan egyéniségekkel rendelkezik, akik a Premier League-ben vagy a skót bajnokságban futballoznak. Kiegyenlített mérkőzésre és taktikai küzdelemre számítok. Ritkán játszunk ilyen fontos mérkőzést, a játékosok számára ez egy ünnepnap lesz. Remélem, otthagyják a szívüket a pályán, szeretnénk a szurkolóknak pozitív energiát adniˮ – mondta Štefan Tarkovič megbízott szövetségi kapitány a mérkőzés előtt. 

Marek Hamšík csapatkapitány szerint az északíreknek elsősorban a védekezés az erősségük. „Összeszedetten és keményen tudnak futballozni, ráadásul kevés gólt kapnak. Nehéz lesz megtörni őket, de ilyenkor az apróságok döntenek, mi pedig azért leszünk ott, hogy megtörjük őket.ˮ

A belfasti Windsor Parkban a korlátozások miatt összesen 1060 szurkoló tekintheti meg a mérkőzést. Ezzel ez a találkozó lesz az egyetlen pótselejtező, ahol nézők is lehetnek. A találkozót a német Felix Brych vezeti, és az STV 1 élőben közvetíti.

Az Észak-Írország–Szlovákia pótselejtező győztese automatikusan az E csoportba kerül az Európa-bajnokságon, ahol Lengyelországgal és Svédországgal Dublinban, Spanyolországgal pedig Bilbaóban csap össze. (lz, TASR)

Bevezető

A szlovák labdarúgó-válogatottra az év legfontosabb mérkőzése vár ma (20.45) Belfastban. Štefan Tarkovič megbízott szövetségi kapitány legénysége idegenben, az északírek ellen harcolhatja ki az Eb-részvételt.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment