Search by category:
Egyéb kategória

Az ingázóknak nem kell antigéntesztet felmutatniuk a határon

Az ingázóknak nem kell antigéntesztet felmutatniuk a határon
Mészáros Richárd
2020. 11. 14., szo – 08:52

2020. november 14., szombat – 09:20
határátkelőhely
Friss ikon
Off

Törzs

„Hétfőtől ugyanazok a szabályok érvényesek az ingázókra, mint korábban, ami azt jelenti, hogy a határ átlépésekor nem kell negatív teszttel igazolniuk magukat, de munkáltatói igazolást kell felmutatniuk” – mondta Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

Hétfőtől (november 16.) csak 72 órásnál nem régebbi, negatív PCR-teszttel lehet belépni Lengyelországból, Csehországból, Ausztriából és Magyarországról Szlovákia területére – közölte Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter. Az úgynevezett vörös országokból érkezőknek sem kell tesztet felmutatniuk, egy e-űrlap kitöltése után lehet belépni az ország területére, és kötelező karanténba vonulni.

A rendelet szerint csak Ausztrália, Kína, Finnország, Görögország, Izland, Japán, Dél-Korea, Norvégia, Új-Zéland és Tajvan szerepel a kevésbé kockázatos országok listáján. Bulgáriát, Ciprust, Észtországot, Dániát, Írországot, Kanadát, Liechtensteint, Litvániát, Lettországot, Magyarországot, Monacót, Németországot, Lengyelországot, Ausztriát, San Marinót, Szlovéniát, Nagy-Britanniát és Észak-Írországot, Svájcot, Svédországot, Olaszországot és a Vatikánt törölték a biztonságos országok listájáról.

„A Csehország határain érvényes kivételek azonos feltételek mellett vonatkoznak Lengyelországra, Magyarországra és Ausztriára is – például a diákokra, a sportolókra, a gazdálkodókra, a művészekre” – összegezte Račková. Az ukrán határon már nem fognak antigéntesztet végezni.

Bevezető
Pozsony |

A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) rendelete értelmében az ingázóknak nem szükséges antigéntesztet felmutatniuk a határon. A rendelet november 16-án, hétfőn lép hatályba. A járványügyi bizottság ülését követően először azt jelentették be, hogy szükség lesz az antigéntesztre.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment