Search by category:
Egyéb kategória

Az olvasó kérdez: Az egész családnak előnyös lehet

Az olvasó kérdez: Az egész családnak előnyös lehet
Mészáros Richárd
2020. 11. 16., h – 17:25

2020. november 19., csütörtök – 08:00
tabletta k
Friss ikon
Off

Törzs

Az egyik egészségbiztosítónak valóban van ilyen programja, Lényege, hogy az ügyfelek legfeljebb 200 eurót igényelhetnek vissza abból az összegből, amit gyógyszerekre és dietetikus élelmiszerekre fizettek ki. Sokan hamar kimerítik ezt az összeget. Ha a család többi tagja is ugyanannak a biztosítónak az ügyfele, akkor fejenként további 100 euróval emelkedik meg a visszakérhető összeg. Jó hír, hogy 2021. január elsejétől 300+300 euróra változik a program, ami azt jelenti, hogy a gyógyszerekért és a dietetikus termékekért kifizetett összegből 300 euróig lehet visszaigényelni.

Ha például egy négytagú család minden tagja ugyanannak a egészségbiztosítónak az ügyfele, minden személy 200, január elsejétől pedig 300 eurót kérhet vissza, vagyis összesen 1200 eurót.

A költségtérítés a vényköteles gyógyszerekre és az orvos által felírt dietetikus élelmiszerekre vonatkozik, például:

  • a gyakran előírt gyógyszerekre,
  • néhány antibiotikumra,
  • az allergia elleni gyógyszerekre,
  • a HPV vírus elleni oltásra 13 éves korig
  • a dietetikus élelmiszerekre, tehát a tejporra is.

Jó tudni, hogy a költség-visszaigénylés nem vonatkozik az egészségügyi segédeszközökre, a vény nélkül kapható gyógyszerekre és azokra a dietetikus élelmiszerekre, amelyek vénykötelesek, valamint a fogamzásgátlókra.

(k)

Bevezető

Jelige: 200+200. „Barátnőmtől hallottam az egyik egészségbiztosító 200+200 programjáról, de bővebben nem tudott tájékoztatni. Kérem, írjanak róla.”

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

Read More

Post Comment