Search by category:
Egyéb kategória

Méltóságteljes megemlékezést kér Čaputová

Méltóságteljes megemlékezést kér Čaputová
Mészáros Richárd
2020. 11. 16., h – 20:14

2020. november 16., hétfő – 20:18
Zuzana Čaputová
Friss ikon
Off

Törzs

Rámutatott, a jelenlegi helyzetben meg kell érteni, hogy a szabadságnak és a demokráciának is megvannak a korlátai, és az emberéletek, mások egészségének védelme céljából szükség van egyéni szabadságjogaink korlátozására.

Az embereket összefogásra kérte, és a javuló számok alapján reményét fejezte ki, hogy hamarosan sikerül ellenőrzés alá vonni a fertőzés terjedését.

Józanságra szólította fel a politikusokat

A köztársasági elnök visszafogott és józan viselkedésre szólította fel a politikusokat. Szerinte az embereknek nem azt kell érezniük, hogy engedelmességgel tartoznak, hanem azt, hogy egy magasabb cél érdekében egy időre és a szükséges mértékig le kell mondaniuk szabadságjogaik egy részéről.

„Ellenkező esetben nem fogják látni a különbséget a szabadság hiánya, amely időszak végére holnap emlékezünk, és a demokrácia között, amelynek visszatérését ezen a napon ünnepeljük.”

Az államfő videóüzenetét ide kattintva tekintheti meg.

A hírt frissítjük.

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová köztársasági elnök mindenkit arra kért a bársonyos forradalom előestéjén, méltósággal emlékezzen az 1989. november 17-i eseményekre, a szabadság és a demokrácia kivívására. Az elnök asszony beszédét hétfőn este sugározta a köztelevízió.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment