Search by category:
Egyéb kategória

Mikulec: A törvények és szabályok mindenkire vonatkoznak

Mikulec: A törvények és szabályok mindenkire vonatkoznak
Mészáros Richárd
2020. 11. 16., h – 11:26

2020. november 16., hétfő – 11:39
Roman Mikulec
Friss ikon
On

Törzs

„A demokrácia nem arról szól, hogy anarchia van, hanem hogy a szabályok és törvények mindenkire vonatkoznak” – jelentette ki Mikulec. A tárcavezető egyúttal figyelmeztetett, a nagyobb összejövetel növeli a fertőzés kockázatát.

A belügyminiszter egyúttal bírálta azokat az ellenzéki képviselőket, akik arra biztatják az embereket, hogy vegyenek részt a keddi tüntetésen. 

„A gyülekezési tilalom és a veszélyhelyzet nem azért lett bevezetve, hogy senki ne nyilváníthasson véleményt” – hangsúlyozta Mikulec, majd hozzátette, utóbbit a koronavírus-járvány első hazai hullámának idején is bevezették, amikor a fertőzöttek száma lényegesen alacsonyabb volt.

A november 17-re, keddre meghirdetett tüntetéssel kapcsolatban megjegyezte, információik szerint néhányan azt tervezik, hogy azon fegyverekkel vesznek részt. A miniszter ezért ismételten felszólította a polgárokat, biztonsági okokból jól gondolják meg, részt vesznek-e a protestáción.

Mikulec újságírói kérdésre megerősítette, hogy a rendőrség bírságot szabhat ki a gyülekezési tilalom megszegéséért, bővebb információt azonban arról nem közölt, milyen módon terveznek eljárni a tüntetőkkel szemben.

Peter Kovařík megbízott rendőrfőkapitány kijelentette, nem az a cél, hogy a tüntetők előzetes letartóztatásba kerüljenek.

„Minden lehetőséget és eszközt felhasználunk arra, hogy védjük a polgárok egészségét és biztonságát” – hangsúlyozta Mikulec.

(mr, Denník N)

Bevezető
Pozsony |

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter felszólította az embereket, jól gondolják meg, részt vesznek-e bármilyen november 17-i rendezvényen. A tárcavezető úgy véli, a keddre meghirdetett tüntetés szervezői nem véleményt nyilvánítani, hanem garázdálkodni szeretnének.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment