Search by category:
Egyéb kategória

Rádiójáték kassai magyar színészekkel

Rádiójáték kassai magyar színészekkel
Juhász Katalin
2020. 11. 16., h – 10:34

2020. november 16., hétfő – 11:00
dd
Friss ikon
Off

Törzs

A mű Apponyi Geraldine élettörténetét dolgozta fel. „Kiderül, hogyan lesz egy magyar nemeskisasszonyból albán királynő és hogyan él túl mindenkit, végig a huszadik századon… sőt a huszonegyedikbe is belekóstolva. Mindez shakespeare-i jambusokban” – jellemzi a művet Forgács Miklós rendező, a kassai Thália Színház dramaturgja.

A Sasmadarak különdíjat kapott a Dialóg nonprofit szervezet Dráma 2019 pályázatán, amelyre 19 szerző 22 alkotása érkezett be, a bírálóbizottság minden várakozását túlszárnyalva. Lederer György Budapesten élő nyugdíjas iszlámkutató két művét is figyelemre méltónak találta a zsűri, Bonaparte című szövegével megosztott 3. díjat érdemelt ki. 

A rádiójáték zenéjét Forgács András szerezte, a felvétel a Szlovák Rádió kassai stúdiójában készült. Közreműködik: Rab Henrietta, Lax Judit, Varga Anikó, Varga Lívia, Nádasdi Péter, Ollé Erik és Bocsárszky Attila.

Bevezető

Holnap, november 17-én 12.05 órai kezdettel hallható a Pátria rádióban Lederer György Sasmadarak című színműve a kassai Thália Színház művészeinek előadásában, Forgács Miklós rendezésében.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment