Search by category:
Egyéb kategória

Szlovéniában leállt a közösségi közlekedés, sok üzlet bezárt

Szlovéniában leállt a közösségi közlekedés, sok üzlet bezárt
Mészáros Richárd
2020. 11. 16., h – 14:13

2020. november 16., hétfő – 14:15
koronavírus Szlovénia
Friss ikon
Off

Törzs

Szlovénia október 19-én hirdetett ismét járványhelyzetet, és szigorított fokozatosan a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló intézkedéseken.

A kormány azzal magyarázta az újabb drasztikus szigorításokat, hogy a korábbi intézkedések csak részben hoztak eredményt.

Az országban minden összejövetel tilos. Éjszakai kijárási és napközbeni lakhelyelhagyási tilalom van érvényben, és továbbra is kötelező a szájmaszk viselése mindenütt. Még két hétig zárva maradnak az óvodák és az oktatási intézmények, a tanítás távoktatás formájában folyik.

A kabinet által hétfőn közzétett adatok szerint az elmúlt 24 órában 501-gyel 55 543-ra nőtt a fertőzöttek száma. Harmincnégy beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 831-re emelkedett. A diagnosztizált betegek közül 1264-en vannak kórházban, közülük 207-et ápolnak intenzív osztályon.

A szomszédos Horvátországban az elmúlt egy nap alatt 1313 új fertőzöttet azonosítottak, a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma ezzel elérte a 85 519-et. Az elmúlt napon 33 ember halt bele a betegségbe, a járvány eddigi áldozatainak száma így 1082-re emelkedett. Kórházban 1816 beteget ápolnak, közülük 191-en vannak lélegeztetőgépen.

Bár mindkét országban csökkent az új igazolt fertőzöttek napi száma, kevesebb tesztet is végeztek a hétvégén, mint a munkanapokon. Tovább nőtt azonban a kórházi kezelésre szoruló új koronavírusos betegek száma Horvátországban és Szlovéniában is.

Bevezető

Szlovéniában hétfőtől két hétre leállt a közösségi közlekedés, valamint bezárt minden üzlet az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a bankok és a posták kivételével – jelentette a helyi sajtó.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment