Search by category:
Egyéb kategória

A bennmaradásért küzdenek a szlovákok Plzeňben

A bennmaradásért küzdenek a szlovákok Plzeňben
Orosky Tamás
2020. 11. 17., k – 18:21

2020. november 18., szerda – 19:00
szlovák válogatott
Friss ikon
Off

Törzs

Ahhoz, hogy a szlovák labdarúgó-válogatott az NL következő kiírásában is ebben a divízióban szerepelhessen, mindenképpen nyernie kell Plzeňben. Még ez a bravúr sem elég viszont önmagában, „be kell segítenie” a csoportot vezető skótoknak is, akik nem kaphatnak ki Izraelben. A képhez hozzátartozik, hogy a csehek és a szigetországiak is fenik a fogukat a csoportelsőségre, ami feljutást érne az A divízióba, a legjobbak közé.

A szlovákok a vasárnap délutáni, skótok elleni 1:0-s nagyszombati győzelemmel tartották életben benn-maradási esélyeiket. „Jól kell regenerálódnunk, ami természetesen jóval könnyebben megy egy győztes meccs után. A csehek ellen mindig komoly derbiket játszunk. A skótok ellen azt láttam a játékosokon, hogy jó úton haladunk, ami a hozzáállást illeti” – nyilatkozta Štefan Tarkovič, a szlovákok szövetségi kapitánya. 

Tarkovič Plzeňben nem számíthat az eltiltott Ondrej Dudára, helyette a jabloneci Ivan Schranzot hívta be a tartalékok közül.

A két válogatott eddig 13-szor találkozott egymással, a mérleg nyelve egyértelműen a csehek felé billen, akik nyolcszor győztek (két döntetlen és három szlovák siker született még). A Nemzetek Ligájában szeptemberben 3:1-re diadalmaskodtak Jaroslav Šilhavý védencei Pozsonyban, ahol esélyt sem adtak ellenfelüknek.

„Továbbra is van miért játszanunk, a csehek ellen is ugyanolyan elánnal kell fociznunk, mint tettük a skótok ellen. Remélem, sikeresek leszünk, aztán már minden a másik meccsen múlik” – jegyezte meg Milan Škriniar, a szlovákok középhátvédje.

Patrik Hrošovský számára különleges lesz visszatérni Csehországba, a Genk középpályása ugyanis egész felnőttkarrierjét a szomszédos országban töltötte 2019-es eligazolásáig. „Örülnék neki, ha végre le tudnánk győzni a cseheket, az utóbbi időben nem megy ellenük. Kellemes lesz kifutnom Plzeňben a pályára, feleségemmel továbbra is ott élünk, ha nem kell Belgiumban lennem. Különleges érzés azon a helyen játszani, ahol sok-sok évet töltöttem el” – mondta Hrošovský.

A mérkőzést a rutinos török bíró, Cüneyt Cakir vezeti.

Bevezető
Pozsony |

Cseh–szlovák derbivel zárul ma este (20.45) a labdarúgó Nemzetek Ligája B divíziója 2. csoportjának küzdelemsorozata, melyen Hamšíkék számára a bennmaradás a tét.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment