Search by category:
Egyéb kategória

Aláírt McGregor, visszatér az UFC-be

Aláírt McGregor, visszatér az UFC-be
Macsicza Mark
2020. 11. 19., cs – 19:56

2020. november 19., csütörtök – 19:59
Mcgregor
Friss ikon
Off

Törzs

A párosítást már több mint egy hónapja rebesgették a szurkolók és sportújságírók egyaránt, McGregor aláírásával viszont immár hivatalos. A 32 éves ír kevert harcművész, aki ezennel harmadszor tér vissza a “nyugdíjból”, még júniusban jelentette be, hogy visszavonul. Döntését akkor azzal indokolta, hogy már nem hozza őt lázba a sport. 2020-ra több bunyója is tervben volt McGregornak, melyből csupán egyre került sor (január 24-én legyőzte Donald Cerronet). A koronavírus azonban közbeszólt, s az ezt követő meccsei McGregornak elmaradtak. A covid okozta hiátus minden bizonnyal szintén közrejátszott a sporttól való visszalépésben.

A “Hírhedt Ír” ellenfele az amerikai származású, brazil jiu-jitsuból feketeöves és “nehézkezű” Dustin Poirier lesz, aki jelenleg a könnyűsúlycsoportban a bajnok Nurmagomedov és Justin Gaethje mögött a mutatós harmadik helyen találja magát a ranglistán, két hellyel megelőzve McGregort. Poirier utolsó mérkőzése egy szoros de győztes oda-vissza harc volt Dan Hooker ellen.

A McGregor-Poirier páros egyébként már megküzdött a ketrecben korábban, méghozzá 2014-ben – McGregornak mindössze 1 perc és 46 másodperc kellett a TKO-győzelemhez. Bár Poirier eszméleténél maradt, nem volt képes aktívan védeni magát McGregor erőteljes ütlegelése ellen, s így a bíró kénytelen volt véget vetni a mérkőzésnek. Kettejük visszavágója Habib Nurmagomedov visszavonulását figyelembe véve nagy lehetőségeket rejt, hiszen a győztes valószínűleg Justin Gaethjevel nézhet majd szembe, minden bizonnyal a bajnoki övért.

Bevezető

Hosszú várakozást követően végre hivatalos: McGregor és Poirier megküzdenek 2021 január 23-án az UFC 257-es eseményen.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Fekete Nándor

Read More

Post Comment