Search by category:
Egyéb kategória

Átadták az új buszállomást Tornalján

Átadták az új buszállomást Tornalján
Hegedűs Norbert
2020. 11. 19., cs – 07:14

2020. november 19., csütörtök – 10:18
tornalja buszállomás
Friss ikon
Off

Törzs

„Úgy vélem, jó hír ez az egész régió számára. Eddig csak egy buszmegállónk volt a téren. Most láthatjuk, mekkora a különbség az állomás és a megálló között. Teljesen mások a körülmények, jobbak a szolgáltatások” – hangsúlyozta Szögedi.

A polgármester elmondása szerint 30 éve merült fel először egy buszállomás létesítésének gondolata a városban. Először a vasútállomás szomszédságában, később a téren akarták elhelyezni, végül a kihasználatlanul álló, régi piactéren épült fel. A város 2015-ben kezdte meg az előkészületeket a SAD Lučenec közlekedési társasággal közösen.

Az építkezés összköltsége 1,2 millió euró volt, árulta el Nikola Ľalík, a SAD Lučenec munkatársa, hozzátéve: a közlekedési társaság állta a teljes összeget. Az állomás akadálymentesített. A fűtött váróteremben egy információs iroda, egy nyilvános WC, egy helyiség a buszsofőröknek, valamint egy újságosstand is található.

Az utasok számára az állomás területén biztosított az ingyenes Wi-Fi-hozzáférés. Az állomáson nem tartózkodik kiszolgáló személyzet, a biztonságra egy biztonsági szolgálat felügyel egy kamerarendszer segítségével, 0-24 órában. Újdonság a külső hangkommunikátor, amelyen keresztül az utasok azonnal kapcsolatba tudnak lépni az információs központ munkatársával.

A SAD Lučenec adatai szerint a megálló forgalma évi 270 000 – 300 000 főre tehető. Az utasok összesen 53 000 járatot vehetnek igénybe.

Bevezető
Tornalja |

Novemberben hivatalosan is átadták a forgalomnak a tornaljai autóbuszállomást. Erről Szögedi Anna, a nagyrőcei járásbeli város polgármestere tájékoztatta a TASR hírügynökséget szerdán.

Település / hely
Tornalja

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment