Search by category:
Egyéb kategória

NBA: Megsérült Klay Thompson, bajban a Warriors

NBA: Megsérült Klay Thompson, bajban a Warriors
Orosky Tamás
2020. 11. 20., p – 12:36

2020. november 20., péntek – 12:48
NBA
Friss ikon
Off

Törzs

Klay Thompson edzés közben egy rossz földet éréskor megsérült. A diagnózis: teljes Achilles-ín szakadás. A Warriors 30 éves dobóhátvédje az egész 2020/21-es idényt ki fogja hagyni, 8–10 hónapos rehabilitáció vár rá. A sors iróniája, hogy Thompson a teljes múlt szezonban sem játszhatott. A 2019-es NBA-döntőben ugyanis térdszalagszakadást szenvedett a bal lábában. A mostani, Achilles-ín sérülése pedig a jobb lábát érinti.

A Golden State abban bízhatott, hogy Thompson és Curry visszatérésével (akik mindketten sérüléssel bajlódtak tavaly, bár Curry tavasszal már játszott) újra nem csak playoff-, de akár bajnokesélyes csapat is lehetnek. Ha realisztikusan nézzük, ez lehetetlen lesz, hogyha egy ilyen meghatározó darab hiányzik a kirakósból. Gyors ellentámadásos, passzolgatós játékuk hatékony működéséhez elengedhetetlen Thompson triplázása.

Lényegében ugyanez a sérülés sújtotta a 2019-es döntőben Kevin Durantet is, aki akkor még ugyancsak a Golden State csapatát erősítette. Durant azóta már a Brooklyn Nets játékosa, bár új klubjánál az egyéves kényszerpihenő miatt még nem mutatkozott be.

A 2020/21-es NBA-szezon december 22-én kezdődik redukált mérkőzésszámokkal. A tavalyi idény volt a leghosszabb az NBA történelmében, természetesen a koronavírus okozta komplikációk miatt. Az új szezon úgy módosul, hogy az eredeti 82 helyett minden csapat 72 meccset fog játszani.

Bevezető

Még el sem kezdődött az új NBA-szezon, már most hatalmas problémája adódott a Golden State Warriorsnak.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Fekete Nándor

Read More

Post Comment