Search by category:
Egyéb kategória

Online díjazták a Tóthpál Gyula fotóverseny győzteseit

Online díjazták a Tóthpál Gyula fotóverseny győzteseit
Ibos Emese
2020. 11. 21., szo – 14:31

2020. november 21., szombat – 15:00
Királyhelmec
Friss ikon
Off

Törzs

A járványhelyzet miatt az ünnepélyes díjkiosztót csak egy előre elkészített, a város közösségi portálján és honlapján közzétett videón keresztül bonyolították le, a kiállítás megnyitója érthető okok miatt elmaradt. A versenybe bekapcsolódó fotósok elsősorban a Bodrogközből és az Ung-vidékről küldték be fotóikat, persze az ország távolabbi részeiről és a határon túlról, Magyarországról, Romániából és Ausztriából is érkeztek felvételek.

„A nehéz idők ellenére nagyra értékelem, hogy a Tóthpál Gyula fotópályázat ötödik évadában ilyen szép számban mérettették meg magukat a fotósok. A meghirdetett hat kategóriába idén a második legtöbb nevezés érkezett. Külön öröm számomra, hogy a szakemberekből álló zsűrivel való egyeztetés után megbizonyosodtam arról, hogy a mennyiség most sem ment a minőség rovására. Az idei évad képeinek színvonala a zsűri meglátása szerint talán még az előző években benevezett felvételekét is meghaladjákˮ– közölte Pataky Károly, Királyhelmec polgármestere. Leczo Zoltán, a fotóverseny ötletgazdája és egyik főszervezője, a város marketing- és sajtóreferense szerint is valóban nagy meglepetés volt a résztvevők száma.

„A beérkezett fotók színvonala évről évre magasabb szintet ér el. A zsűrinek igazán nehéz dolga volt, de megszületett a döntés. Mivel a verseny névadója, Tóthpál Gyula jövőre lenne 85 éves, a hatodik évadot mindenképp meg szeretnénk rendezni. Úgy terveztük, hogy az évforduló alkalmából egy nagyobb szabású rendezvényt szerveznénk, melynek természetesen a fotókiállítás és a megnyitó is része lenne. Újdonság lenne az eddig beérkezett fotók legjobbjainak elárverezése, az ebből befolyó teljes összeget a verseny hírnevének öregbítésére, és egy állandó királyhelmeci Tóthpál Gyula-kiállítás létrehozására fordítanánk. Ez egyébként a verseny névadójának nagy vágya volt, bár sajnos csak halála után, de hozzájárulnánk a megvalósításáhozˮ– zárta Leczo Zoltán. 

Díjazottak: 

a 7–10 évesek kategóriájában 8 pályázó 19 képpel nevezett be: 1. Géresi Jázmin 2. Pogány Zsófia 3. Tomojka Cseke

a 11–14 évesek kategóriájában 16 pályázó 40 képpel nevezett be: 1. Jakab András Gergely 2. Krutek Flórián 3. Fekete Ádám

a 15–21 évesek kategóriájába 15 pályázó 36 képpel nevezett be: 1. Illésová Nikoleta 2. Lépés Szimona 3. Lőrincz Bence

a felnőttek kategóriába 35 pályázó 56 képpel nevezett be:1. Jakab Ferenc 2. Terebesi Gyula 3. Kenészová Vanessa

a természetfotó kategóriájába 28 pályázó 63 képpel nevezett be: 1. Varga Tibor 2. Szabó Csaba 3. Horváth Károly

az utómunkával módosított kategóriájába 22 pályázó 35 képpel nevezett be: 1. Balasi Zsolt,2. Csomós Márton 3. Szőnyi István

Bevezető
Kieályhelmec |

In Memoriam Tóthpál Gyula címmel ötödik alkalommal hirdettek fotóversenyt és szerveztek kiállítást. A verseny során 96 pályázó mintegy 250 fotóját értékelte a zsűri. A járvány miatt online tartották meg a díjkiosztót. A fődíjat a bélyi amatőr fotós, Körmöndi László kapta. 

Címkék

Település / hely
Kieályhelmec

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Németi Róbert

Read More

Post Comment